Tgrt Haber
23 Ağustos 2021 09:44

Bitcoin kritik seviyeyi aştı: 2 ayda 21 bin dolar değerlendi

Haziran'da 29 bin dolara kadar gerileyen Bitcoin yeniden 50 bin doları görürken, Ethereum ve Cardano da yükselişe devam etti. Bitcoin’in yükselmesinde Paypal'ın İngiltere'de kripto para alım-satım işlemlerine aracılık edecek olması etkili oldu.

Bitcoin kritik seviyeyi aştı: 2 ayda 21 bin dolar değerlendi
Bitcoin,Kripto para,,Ethereum,,Cardano,

Kripto paraların amiral gemisi Bitcoin birkaç gündür 50 bin dolar seviyesini zorluyordu. 22 Haziran'da 29 bin dolara kadar gerileyen Bitcoin, bu sabah son 24 saatte yüzde 2,55 yükselişle 50 bin 350 dolar seviyesine yükseldi.

Bitcoin’in yükselmesinde Paypal'ın İngiltere'de kripto para alım-satım işlemlerine aracılık edecek olması etkili oldu.

CEX.IO Yönetici Direktörü Konstantin Anissimov, Bitcoin için şimdilik en önemli direnç noktasının 50 bin dolar olduğunu belirtti. Anissimov'a göre Bitcoin fiyatlarında görülen son ralli henüz güçlü bir sıçramanın göstergesi değil. Bununla birlikte birçok alıcının bu ralliye kapılmasının 50 bin dolar seviyesini getirmesi mümkün. Anissimov bu kapsamda orta vadeli hedef olarak 55 bin doların da telaffuz edilebileceğini belirtti.

Bitcoin nisan ayında 65 bin dolara yaklaşarak zirveyi görmüş, sonrasında gerileme eğilimine girmişti. Bir dönem 30-40 bin dolar bandında işlem gören Bitcoin, son günlerde toparlanma ivmesi göstermişti.

100 BİN DOLAR TAHMİNİ

Bloomberg Intelligence’tan Mike McGlone ise bu sene yakalanan zirve seviyeye ulaşmak için hala alan olduğuna dikkat çekerken Fundstrat Global Advisors Kurucu Ortağı Tom Lee 2021 sonuna kadar Bitcoin’de 100 bin doların görülebileceği tahminini yaptı. Lee yayımladığı notta “Bitcoin’in 200 günlük ortalamasını kırması durumunda güçlü bir ralliye gireceğini düşünüyoruz” demişti.

ALTCOINLERE MORAL

Bitcoin'deki yükseliş diğer kripto paraları da etkilerken geçen hafta piyasa değeri bakımından en büyük üçüncü kripto para haline gelen Cardano da (ADA) son 24 saatte yüzde 11 değer artışıyla 2,80 dolar oldu.

Piyasa değeri bakımından ilk 100'de yer alan kripto paraların 94'ü son 24 saatte dolar bazında değer artışı yaşadı. Ethereum da benzer şekilde yüzde 3,5 yükselerek 3 bin 420 doları gördü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...