Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Ağustos 2021 09:43

Bitcoin ralli sonrası düşüşe geçti

Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinde hızlı rallinin ardından bir soluklanma yaşanıyor. Bitcoin bu sabah itibarıyla son 24 saatte yüzde 2,6 gerileyerek 46 bin 247 dolara düştü

Bitcoin ralli sonrası düşüşe geçti
kripto para,,bitcoin,,ethereum,

Başta Bitcoin, Ethereum ve Cardano olmak üzere kripto paralarda 5 Ağustos'tan bu yana gerçekleşen yukarı yönlü harekette bugün bir soluklanma yaşanıyor.

Kripto paraların toplam piyasa değerinin Mayıs ayı ortasından bu yana  ilk kez 2 trilyon dolar seviyesinin üzerini görmesinin de etkisi ile bir miktar kar satışlarının yaşandığı.

Aybaşından bu yana yüzde 26 yükselen Ethereum, yüzde 16 yükselen Bitcoin ve yüzde 62 artış gösteren Cardano'da bugün bir miktar düşüş var. Ripple 'da aybaşından  bu yana yüzde 70 yükseldi.

Ethereum 24 saat öncesine göre yüzde 2,17 düşüşle 3 bin 195,26 dolar, Bitcoin yüzde 2,13 kayıpla 46 bin 428,33 dolar, Ripple yüzde 5,79 düşüşle 1,21 dolar seviyesinden işlem görüyor. Cardano da su sabah 2,03 dolar seviyesine adar geriledi.

Son 24 saatte piyasa değeri bakımından ilk 100'de bulunan kripto paraların 69'u değer kaybı yaşadı.

BEKLENEN GELİŞME

Analistler, hızlı yukarı hareketin ardından bir duraksama yaşanmasının beklenen bir gelişme olduğunu, Bitcoin açısından kritik 50 bin dolar  seviyesine yaklaşılmasının yatırımcıları temkinli hareket etmeye yönlendirdiğini ifade ediyorlar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...