Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Temmuz 2021 10:55

Bitcoin yeniden 40 bin dolara yaklaştı

Bitcoin Elon Musk ve Jack Dorsey’in açıklamalarıyla birlikte Amazon’un kripto para sektörüne gireceğine dair beklentisiyle hazirandan beri ilk kez 39 bin doların üzerine çıktı.

Bitcoin yeniden 40 bin dolara yaklaştı
bitcoin,,kripto para,,elon musk,,Jack Dorsey,,Ethereum,,Dogecoin,

Başta Bitcoin olmak üzere kripto paralarda güçlü yukarı hareket  devam ediyor. Bitcoin fiyatı hazirandan bu yana görülen en yüksek seviyeye çıkarken, Ethereum da 3 haftanın en yüksek seviyesini gördü.

Kripto paralarda yaşanan güçlü toparlanmada Elon Musk ve Jack Dorsey'den gelen pozitif açıklamaların yanı sıra Amazon'un kripto paralar ile  ödeme kabul edeceği iddiaları da etkili oldu.

MUSK VE DORSEY’İN AÇIKLAMALARI ETKİLİ OLDU

Tesla CEO'su Elon Musk'ın kripto para üretiminde enerji kullanımına  ilişkin due dillligence süreci tamamlandıktan sonra ödemelerde Bitcoin kabul etmeye yeniden başlamalarının muhtemel olduğunu söylerken, Twitter'ın CEO'su Jack Dorsey de dijital paraların gelecekte Twitter'ın ‘büyük bir parçası’ olacağını ifade etti.

Amazon'un dijital para ve blokzincir uzmanı işe almak için ilan vermesi de Amazon'un bitcoin gibi kriptoparaları ödeme aracı olarak kabul etmeye doğru ilerlediği değerlendirmelerine yol açtı.

HAZİRANDAN BU YANA İLK KEZ

Tüm bu gelişmeler sonucunda en büyük kripto para hazirandan beri ilk kez 39 bin doları aştı ve yüzde 15 artışla 39 bin 681 dolara kadar yükseldi. Şu sıralarda Bitcoin yüzde 12,4 artışla 38 bin 718 dolardan işlem görüyor. Ethereum da yüzde 9,63 yükselişle 2 bin 364 seviyesinde bulunuyor. Dogecoin ise yüzde 15,41 yükseliş yaşayarak 0,22 civarında seyrediyor.

MAN GROUP: KRİPTOPARALAR ALIM-SATIM İÇİN İYİLER

Dünyanın en büyük hedge fon yöneticilerinden Man Group CEO'su Luke Ellis, kriptoparaların özlerinde değerleri olmadığını ancak gösterdikleri vahşi fiyat dalgalanmalarının etkisi ile şirketi için alım-satım fırsatları oluşturduklarını söyledi.

Financial Times'a konuşan Ellis, "Eğer kriptoparalara bir bütün olarak  bakarsanız, saf bir kticaret enstrümanı görürsünüz. Doğal, iç değerleri yok. 17'ncü yüzyılda Hollanda'da yaşandığı lale soğanı çılgınlığı gibiler" değerlendirmesinde bulundu.

Man Group, 127 milyar dolarlık varlık yönetiyor ve piyasalardaki anomaliler ve trendlere fiyatlayarak kar elde etmeyi hedefleyen kantitatif modeller kullanması ile biliniyor.

BİNANCE US HALKA AÇILABİLİR

Tayland'da Siam Commercial Bank'ın girişim sermayesi bölümü SCB 10X tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan Dünyanın en büyük kriptopara borsalarından Binance'nin CEO'su Changpeng Zhao, "ABD'deki ortağımız  potansiyel halka arzı değelendiriyor. Ancak halka açılma henüz kesin değil" diye konuştu.

Zhao, Binance'nin kendisinin halka açılmasının planlanmadığını ancak gelecekte planların değişebileceğini de söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...