Tgrt Haber
30 Haziran 2021 15:31

Bitcoin’de en kötü çeyrek performansı

Bitcoin, 2018 sonunda beri en kötü çeyrek performansına hazırlanırken, Amerikalılar kripto paralara karşı ilgisi azaldı. ABD’de ‘kripto’ terimiyle ilişkili aramalarda düşüş olduğu kaydedildi.

Bitcoin’de en kötü çeyrek performansı
bitcoin,,kripto para,

Nisan ortasında 64 bin 869 dolara ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkan Bitcoin, Tesla’nın ödemelerini askıya alması ve Çin’in kripto madenciliği üzerindeki yasakları nedeniyle yüzde 45’e yakın bir düşüş yaşadı.

Bitcoin, 2018 sonunda beri en kötü çeyrek performansına hazırlanırken tüm bunlar insanların kripto paraya olan ilgisinin azalmasına yol açtı.

Arbor Data Science verilerine göre Amerikalıların kripto paralara karşı öncelere göre daha ilgisiz olduğu kaydedildi. Şu anda ise yüksek riskli opsiyon ticareti stratejileri aradıkları ifade edildi. ABD’de ‘kripto’ terimiyle ilişkili aramalarda düşüş yaşandı. Menkul kıymete yönelen yatırımcı ‘call option’ ve ‘Bull spread’ gibi terimleri aratarak alternatif arayışına girmiş durumda.

Bitcoin’de en kötü çeyrek performansı

Bir süredir yata bir seyirde ilerleyen Bitcoin, 34-36 bin aralığındaki seviyesini koruyor. Bitcoin şu sıralarda 35 bin dolardan işlem görüyor.

BİREYSEL İLGİ AZALIYOR, KURUMLAR ATAKTA

Günde 2 milyar dolarlık işlemin yapıldığı ünlü kripto para borsası Binance’ın ABD, Japonya, Almanya, İngiltere ve Kanada Ontario'daki operasyonlarının durmasının ardından, İngiltere merkezli dünyanın en büyük aracılar arası komisyoncusu TP ICAP, Fidelity ve Standart Chartered ile birlikte yatırım bankalarına, hedge fonlarına ve diğer finansal kurumlara yönelik bir kripto para borsası başlatacağını duyurmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...