Tgrt Haber
28 Haziran 2021 11:03

Bitcoin'de iyileşme başladı

JP Morgan, Çin'in adımları ile artan Bitcoin üretim maliyetinin ve vadeli piyasaların fiyatta yükseliş için olumlu sinyaller verdiğini açıkladı. Bitcoin 35 bin dolardan işlem görürken, Ethereum da kazanımlarını arttırarak 2048 dolardan alıcı buluyor.

Bitcoin'de iyileşme başladı
bitcoin,,kriptopara,

Uluslararası yatırım kuruluşu JP Morgan tarafından hazırlanan  raporda Bitcoin'de fiyatın henüz sağlıklı noktaya gelmediği  bununla birlikte piyasada iyileşme döneminde olunduğu vurgulandı.

Kripto paranın 30 bin dolar seviyesinin üzerinde toparlanmakta  olduğu kaydedilen değerlendirmede Çin'in adımları ile artan Bitcoin üretim maliyetinin ve vadeli piyasaların fiyatta yükseliş  için olumlu sinyaller verdiği yorumu yapıldı.

Bitcoin hâlihazırda 35 bin dolardan işlem görürken, Ethereum da kazanımlarını arttırarak 2048 dolardan alıcı buluyor.

Çin’in 2 büyük kripto para madencisini denetleyeceğini açıklaması ve bu firmalara faaliyetlerine ara vermeleri için yazı yollamasının oluşturduğu olumsuz rüzgarlar Bitcoin’i yaklaşık 7 ayın ardından ilk kez 30 bin doların altına indirmişti.

ÇİN’İN TRİLYON DOLARLIK HATASI

Krito para dünyasının önemli kurumsal yatırımcıları arasında yer alan MicroStrategy, Çin yönetiminin kripto paralara  yönelik adımları ile trilyon dolarlık bir hata yaptığını savundu.

Çin'in adımlarının ABD'de Kripto paralara ilişkin  kararları  hızlandıracağını öne süren MicroStrategy Başkanı Michael Saylor, “Çin'in düzenlemelerini kripto para piyasası açısından önemli bir fırsat olarak görüyorum" dedi.

HİNDİSTANLI YATIRIMCILARIN GÖZDESİ

Hindistan'da kriptoparalar giderek daha fazla yatırımcının ilgisini çekiyor. Chainalysis'in verilerine göre, hanehalkını elindeki altın miktarının 25 bin tonu aştığı Hindistan'da, kriptoparalara yatırım da 2020 yılında 200 milyon dolardan 40 milyar dolar seviyesine çıktı.

Chainaysis, Hindistan'da kriptopara piyasasının Hindistan MB'nin  bu varlıklara olumsuz yaklaşmasına ve işlem yasağı getirmesine rağmen  büyüdüğüne dikkat çekti.

Hindistan'ın 4 büyük kripto borsasısın günlük işlem hacimleri de  geçen yıl 10,6 milyon dolardan 102 milyon dolara yükseldi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...