Tgrt Haber
09 Haziran 2021 12:35

Bitcoin hareketlendi, uzmanlardan kritik uyarı geldi

Bitcoin fiyatında yaşanan dalgalanma yatırımcının kafasını karıştırdı. Hızlı düşüşünün ardından bugün yükselişe geçen Bitcoin, yeniden 34 bin seviyesine çıktı. Peki yatırımcılar ne yapmalı? Uzmanlardan kritik uyarı geldi.

Bitcoin hareketlendi, uzmanlardan kritik uyarı geldi
Bitcoin,Bitcoinde son durum,Bitcoin fiyatları,Bitcoin yükselecek mi,14 Nisan bitcoin,İslam Memiş bitcoin,İslam Memiş kripto para,kripto para piyasası

14 Nisan’da tarihinin en büyük zirvesi 64 bin dolar seviyesine kadar ulaşarak rekor kıran Bitcoin’de dalgalanma devam ediyor. Tarihi zirvenin düşmesinin en büyük sebebi Tesla CEO’su Elon Musk’ın Tesla araçların satın alımında Bitcoin kullanılmasının askıya alındığını açıklaması oldu. Elon Musk’ın yaptığı açıklama adeta kripto para piyasasına yön verdi. 

ETHEREUM'DA DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

Bitcoin’de zirvenin ardından gerileme sürecine başladı. Yarı fiyatına kadar gerileme sonrası Bitcoin, bugün içerisinde en düşük 32 bin 471 dolar seviyesini, en yüksek ise 34 bin 507 dolar seviyesini gördü. En yüksek hacimli ikinci kripto para birimi olan Ethereum’da düşüş devam ediyor. 12 Mayıs’ta 4 bin 371 dolar seviyesine yükseldi. Bugün ise Ethereum yüzde 0.44 oranında düşüşle 2 bin 524 dolar seviyesinde bulunuyor.

BITCOIN MANİPÜLASYONLA ŞEKİLLENİYOR

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kripto para piyasası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kripto para piyasasının yasal dayanağı olmadığını belirten Memiş, “Hukuki bir dayanağı olmadığı için ulus devletleri rahatsız. Ancak bazı ülkelerden de yeni açıklamalar geliyor.  Yatırımcılar ve şirketler Bitcoin ile ilgili yatırımlarını devam ettireceğini ve yükseliş beklediklerini söylüyor. Piyasanın manipülasyona dayalı olduğunu vatandaşlarımız bilmeli. Devletlerin resmi olarak tanıması ve bunu uygulamaya dökmesi zamanlar alabilir. Vatandaşlar kripto para piyasasının manipülasyon ile şekillendiğini unutmamalı” şeklinde konuştu

DEVLETLER DİJİTAL PARAYA HAZIRLANIYOR

Ulus devletlerin çıkardığı dijital paralar ile kripto para piyasasını birbirinden ayrı tutulması gerektiğini belirten Memiş, “Her gördüğünüz kripto para piyasası dijital para değildir. Dijital para sistemi vardır. Haziran ayından itibaren ülkelerde görmeye başlayacağız. Yeni dünya sisteminde ulus devletler kendi para birimlerini dijitale çevirecek. Dijital paralar ile ilgili kafamızda sıkıntı yok. Ancak kripto para piyasası bir karanlık tünel.  Vatandaşlar kendilerine şu soruyu sormalı Bitcoin ne oldu da 60 bin dolara yükseldi de şimdi düşüşe geçti. Küçük yatırımcılar birikimlerini kaybederek bunalıma girdi” ifadelerini kullandı

YATIRIMCILARA KRİPTO PARA UYARISI

Bitcoin’e yatırımların süreceğini belirten Memiş, vatandaşları uyardı. Kripto para birimlerinde batma veya arttırma olduğu söyleyen Memiş, “Kripto para piyasası hep kalacak. Kripto para piyasasına insanlar gözünü karartarak girecek. Çevresinde gördüğü ile yatırımlarını yapmaya devam edecek. Ama kripto paraların tüneli kara bir köprü olduğunu unutmamak lazım. İnsanlar kazancı referans alıyor ama kaybetmeyi hiç görmüyor”dedi.

x

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...