Tgrt Haber
21 Ekim 2021 16:42

Bitcoin'den sonra Ethereum da rekor kırdı

Bitcoin'in rekor kırmasının ardından bir zirve de Ethereum'dan geldi. İkinci en büyük dijital para birimi Ethereum bugün 4 bin 366 dolara yükseldi.

Bitcoin'den sonra Ethereum da rekor kırdı
Ethereum,Bitcoin,kripto para

Kripto para piyasasında pozitif görünüm devam ederken bir rekor haberi de Ethereum’dan (ETC) geldi. ETC 12 Mayıs 2021 tarihinde gördüğü 3 bin 457 dolar rekorunun çok üstüne çıkarak 4 bin 366 dolara yükseldi.

Piyasanın toplam değeri de rekor kırdı ve 2,63 trilyon doları aştı. Rekorun ardından piyasada Ethereum’un baskınlığı yüzde 18,9’a ulaştı. Ayrıca Ethereum’un toplam piyasa değeri de 500 milyar dolara oldukça yakın seyrediyor.

Ethereum geçen sene 21 Ekim 2020 tarihinde 368,73 dolardan işlem görüyordu. Haziran ve Temmuz aylarında ise ETC fiyatı 1700 dolar seciyesinde bulunuyordu.

20 BİN DOLAR BEKLENTİSİ

Eski bir Goldman hedge fonu yöneticisi olan ünlü kripto para yatırımcısı Raoul Pal ETC için, “Şu anda bana ‘Önümüzdeki 12 ayda bir tane varlık alsan bu hangisi olurdu?’ diye sorasınız, buna kesinlikle Ethereum cevabını verirdim. Çünkü en çok ödül veren ve en az riskli olan varlık o” açıklamasında bulunmuştu.

Pal, Ethereum'un ise Mart 2022'nin sonunda 20 bin dolar seviyelerine geleceğine inandığını söyledi.

“PİYASA DEĞERİ BITCOIN’İ YAKALAYABİLİR”

İngiliz bankacılık devi Standard Chartered ise yayımladığı bir raporda, Bitcoin’in mevcut seviyelerden 3 kata, Ethereum’un ise 10 kata kadar artabileceğini ifade etmişti. Ancak raporda Ancak Ethereum’un daha fazla risk taşıdığını belirtildi.

Ethereum hakkında daha iyimser bir duruş sergileyen banka, Ethereum’un daha çok borç verme, sigorta ve borsa gibi işlemlerin gerçekleştirilebildiği bir “finansal piyasa” işlevi gördüğünü vurguladı. Dev banka Bitcoin’i ise daha çok ‘para birimi’ne benzetti. Bu nedenle Ethereum’un daha geniş kullanım alanı olduğu kaydedilen açıklamada, Ethereum’un toplam piyasa değerinin zaman içinde Bitcoin’i yakalayabileceği kaydedildi.

Banka Bitcoin’i uzun vadede 50 bin ila 175 bin dolar aralığında, Ethereum’u ise 26 ila 35 bin dolar aralığında değerlendiriyor. Ancak Ethereum’un bu seviyelere ulaşması için önce Bitcoin’in 175 bin dolara ulaşması gerektiğinin de altını çiziyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...