Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Eylül 2021 22:52

Bitcoin'e bir darbe de Alibaba'dan: Maden ekipmanlarına yasak geldi

Çin’den dünyaya yayılan online alışveriş devi Alibaba’dan kripto para üretimine büyük bir darbe geliyor. Alibaba, bitcoin üretiminde kullanılan madencilik ekipmanlarının satışına yasak getirmeye hazırlanıyor.

Bitcoin'e bir darbe de Alibaba'dan: Maden ekipmanlarına yasak geldi
Çin,Bitcoin,Kripto

Çin’in üst üste aldığı bitcoin madenciliği üzerinde baskı kuran kararlarından sonra Merkez Bankası’ndan da kripto paralarla yapılan işlemlerin hepsi yasa dışı kabul edilerek yasaklanmıştı. Uzun süre kripto para madenciliğinin üssü olan ülkede alınan bu katı kararlardan sonra kripto para madencileri yüzünü ABD ve Kanada gibi ülkelere çevirmişti.

YASAK 8 EKİM'DEN SONRA DEVREDE

Ülkede kripto para madenciliğine bir darbe de online alışveriş devi Alibaba'dan geldi. Alibaba, platformlarında 8 Ekim'den itibaren kripto para madenciliği ve ekipmanları satışına izin vermeyeceğini açıkladı. Çin'de bulunan bazı kripto para borsaları da yıl sonuna kadar kullanıcıların hesaplarını kapatacağını açıklamıştı.

Şirketin Çinli regülatörlerin kararları doğrultusunda attığı adıma göre ayrıca Alibaba'nın platformlarının kullanılarak kripto paralarda satış yapılması da engellenecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...