Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Haziran 2021 21:02

Bitcoin'i resmi para birimi olarak tanıyacak ilk ülke belli oldu

En değerli sanal para birimi Bitcoin, dünyada ilk kez bir ülke tarafından resmi para birimi olarak tanınacak.

Bitcoin'i resmi para birimi olarak tanıyacak ilk ülke belli oldu
bitcoin,resmi para,el salvador,ekonomi

Dünya genelinde giderek popülerleşen kripto para birimi Bitcoin, ilk defa bir ülke tarafından resmi para birimi olarak kullanılacak. Orta Amerika ülkelerinden El Salvador, işi resmiyete dökmek için harekete geçti. ABD'nin Miami kentinde düzenlenen tarihin en büyük Bitcoin organizasyonu Bitcoin 2021‘de konuşan Devlet Başkanı Nayib Bukele, konuyla ilgili önemli mesajlar verdi.

BITCOIN'İ RESMİ PARA OLARAK TANIYAN İLK ÜLKE OLACAK

El Salvador'un modern finansal alt yapısını düzenlemek ve inşa etmek için dijital cüzdan şirketi Strike ile ortaklık anlaşması imzalandığını açıklayan Devlet Başkanı Bukele, ülkenin resmi para biriminin kripto paraya çevrilmesi için gelecek hafta yasa tasarısını sunacağını bildirdi. Yasanın yürürlüğe girmeden evvel mecliste kabul edilmesi gerekse de Bukele'nin partisinin yasama organındaki hakimliği düşünülünce yasanın onaylanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Böylece dünyada Bitcoin'i tanıyıp resmi para birimi olarak kabul eden ilk ülke El Salvador olacak.

"EL SALVADOR'U ROL MODEL HALİNE GETİRECEĞİZ"

Kanada merkezli Bitcoin teknoloji şirketi Blockstream'in CEO'su Adam Back, büyük yankı uyandıran gelişme için “Bu kaçınılmaz bir durumdu, El Salvador’u dünya için bir rol model haline getirmek için Liguid ve uydu alt yapısı gibib teknolojilere katkıda bulunacağız. Bitcoin standardını benimseme yolunda El Salvador’a yardım etmekten memnuniyet duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

ELON MUSK'IN EMOJİSİ BITCON'İ DÜŞÜRDÜ

Daha önce açıklamaları, sosyal medyadaki paylaşımlarıyla kripto para piyasasında yukarı yönlü dalgalanmalara neden olan Elon Musk, son zamanlardaki hamleleriyle piyasalarda adeta depreme yol açıyor. Tesla'nın patronu Musk, Twitter'da kırık kalp emojili Bitcoin paylaşımı yapınca kripto parada yüzde 4'e yakın düşüş yaşandı ve Bitcoin 37 bin 790 seviyelerine indi.

BITCOIN NE KADAR?

Nisan ayında 65 bin dolar seviyesini gören Bitcoin, 2 ay içinde yarı yarıya eridi. Yatırımcılarında hayal kırıklığına yol açan kripto para birimi 6 Haziran akşamı 36 bin seviyelerinde seyrediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...