Tgrt Haber
03 Ağustos 2021 14:38

Borç yapılandırma 2021: Borç yapılandırma 2021 başvurusu nasıl yapılır?

Borç yapılandırma başvurusu için zaman tükeniyor. Vatandaşlar, “Borç yapılandırması son tarih, borç yapılandırma başvurusu 2021, borç yapılandırma başvurusu nereden yapılır?” gibi soruların cevaplarını arıyor.

Borç yapılandırma 2021: Borç yapılandırma 2021 başvurusu nasıl yapılır?
borç yapılandırma 2021,,borç yapılandırması nasıl yapılır,,borç yapılandırması neleri kapsıyor,

2021 borç yapılandırma başvurularını henüz yapmayan vatandaşlar, borç yapılandırma ile ilgili detayları araştırıyor. Yeni borç yapılandırma fırsatından milyonlarca vatandaş yararlandı. Borçlarını yapılandıran vatandaşlar faiz yükünden kurtulurken geniş taksit imkanı ile borçlarını kolayca ödeyebildi. Bu fırsatı kaçırmak istemeyen vatandaşlar, borç yapılandırma başvuru tarihlerini merak ediyor.

BORÇ YAPILANDIRMASI NE ZAMAN BİTİYOR?

Borç yapılandırma yasası en çok KYK kredi borcu olanları sevindirirken 2021 borç yapılandırma başvurusu için son gün olarak 31 Ağustos 2021 tarihi belirlendi. İlk taksit ödemeleri ise eylül sonuna kadar yapılması gerekiyor. Devlete olan borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlar 31 Ağustos 2021'e kadar başvuru yapmaları gerekiyor.

KYK BORÇ YAPILANDIRMA 2021 NASIL YAPILIR?

Borç yapılandırma yasasının çıkması KYK borcu olanları daha çok sevindirdi. Kredi borçlarından kurtulmak isteyen vatandaşlar, KYK borç yapılandırmasının nasıl yapıldığını merak ediyor. KYK kredi borcu olanlar, Gelirler İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinden ya da e-Devlet üzerinden vergi borcu yapılandırma başvurusu gerçekleştirebiliyor. KYK borç yapılandırma işlemi şu şekilde yapılır;

1- Öncelikle Gelirler İdaresi Başkanlığının İnteraktif Vergi Dairesine giriş yapın.

2- Daha sonra bu ekranda E-Devlet ile giriş seçeneğine tıklayın ve girişinizi yapın. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde talimatlarla ilerleyerek birkaç adımda taksitlendirme işlemine başvuru yapabilirsiniz.

3- Bunların hiçbirini yapmadan da KYK kredi borcu yapılandırma başvurusunu tamamlayabilirsiniz. Bunun için klasik yolu seçebilirsiniz. Vergi dairelerine giderek KYK borç yapılandırma başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

BORÇ YAPILANDIRMA 2021 NELERİ KAPSIYOR?

Kanunla yapılandırma kapsamına alınacak 30 Nisan 2021 dahil bu tarihten önceki dönemlere ait borçlar şu şekilde;

1. Yasaya göre, vergi cezaları, SGK prim borçları, gümrük cezaları, öğrenci kredisi borçları yeniden yapılandırılması yapılacak.

2. Hazine ve Maliye Bakanlığı,Ticaret Bakanlığı,Sosyal Güvenlik Kurumu, il özel idareleri, belediyeler ile Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığına 30 Nisan 2021'e kadar olan bazı borçlar yapılandırılabilecek.

Borç yapılandırma 2021: Borç yapılandırma 2021 başvurusu nasıl yapılır?

3. Belediyelerin su, atık su ve katı atık ile sunduğu bazı hizmetlerden kaynaklanan ücret alacakları, aldığı bazı paylar; büyükşehir belediyelerinin katı atık ücretleri ile su ve kanalizasyon idarelerinin su ve atık su bedeli alacakları da yapılandırma kapsamında bulunuyor.

4. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu, Türkiye Barolar Birliği, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Türk Tabipleri Birliği, Türk Diş Hekimleri Birliği ile Türk Veteriner Hekimleri Birliğinin bazı alacakları da yapılandırılması mümkün.

5. Her bir taşıt için motorlu taşıtlar vergisi, taşıta ilişkin idari para cezaları ile geçiş ücretinin en az yüzde 10'unun ödenmesi şartıyla taksit ödeme süresince fenni muayene izni olacak.

6. Ecnebi Memleketlere Gönderilecek Talebe Hakkında Kanun kapsamında yurt dışında öğrenim görenlerin borçlarının da yeniden yapılandırılabilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...