Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Ağustos 2021 15:54

Borç yapılandırmasında son tarih 31 Ağustos

Vergi cezaları, SGK prim borçları, gümrük cezaları, öğrenci kredisi borçları, motorlu taşıtlar vergisi, taşıta ilişkin idari para cezaları gibi borçları kapsayan yapılandırmada başvurular 31 Ağustos'ta tamamlanacak.

Borç yapılandırmasında son tarih 31 Ağustos
yapılandırma,vergi borcu

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren vergi ve ceza borçlarına yönelik yapılandırma için son gün yaklaşıyor. Buna göre yapılandırmada başvurular 31 Ağustos’ta tamamlanacak. Taksitler 3 yıla kadar vadelendirilecek.

Yapılandırılacak borçlar arasında vergi cezaları, SGK prim borçları, gümrük cezaları, öğrenci kredisi borçları, motorlu taşıtlar vergisi, taşıta ilişkin idari para cezaları bulunuyor.

Borçların ilk taksit ödemeleri vergi dairelerine olan borçların için eylül ayında, Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan borçlar için ekim ayında yapılacak. Peşin ödemeler de ilk taksit ödeme zamanında gerçekleştirilecek. Yapılandırmanın bozulmaması içinse ilk iki taksitin düzenli ödenmesi ve ikiden fazla taksit ödemesinin aksatılmaması gerekiyor.

Yapılandırmada geçtiğimiz yıllara göre farklı olarak en önemli maddelerden bir tanesi mükelleflerin 2016-20 yılları arasındaki döneme ilişkin kazançlarında matrah artırımı yapabilecekler. Böylelikle geçmiş 5 yıllık dönem için mali incelemeye tabi tutulmayacaklar.

Borcu olanlar yapılandırma için e-Devlet üzerinden başvuru gerçekleştirebiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...