Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Ekim 2020 17:04

Borsa İstanbul 2019 yılında dünyanın en hızlı büyüyen borsası oldu

Borsa İstanbul, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında işlem gören Pay Vadeli İşlem Sözleşmelerinde hacim ve açık pozisyon sayısı kategorilerinde dünyanın en hızlı büyüyen borsaları arasında zirvede yer aldı.

Borsa İstanbul 2019 yılında dünyanın en hızlı büyüyen borsası oldu
borsa istanbul,World Federation of Exchanges,Dünya Borsalar Federasyonu

Dünya Borsalar Federasyonu’nun (World Federation of Exchanges –WFE) 2019 raporuna göre;  Borsa İstanbul, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında işlem gören Pay Vadeli İşlem Sözleşmelerinde hacim ve açık pozisyon sayısı kategorilerinde dünyanın en hızlı büyüyen borsası oldu.

Borsa İstanbul, 1961 yılında Londra’da kurulan ve Borsa İstanbul’un da üyesi olduğu Dünya Borsalar Federasyonu’nun (World Federation of Exchanges –WFE) 2019 raporuna göre büyük bir başarıya imza attı. Raporda Borsa İstanbul’un, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında 2012’de işlem görmeye başlayan  ve 39 adet likit pay üzerine çıkarılan Pay Vadeli İşlem Sözleşmelerinde hacim ve açık pozisyon sayısı kategorilerinde dünyanın en hızlı büyüyen borsası olduğu kaydedildi.

Borsa İstanbul 2019 yılında dünyanın en hızlı büyüyen borsası oldu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...