Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Ekim 2019 18:23

Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü'ne Hakan Atilla atandı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Hakan Atilla'nın dinleme süresinin bittiğini ve Borsa İstanbul Genel Müdürü olarak göreve başlayacağını duyurdu.

Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü'ne Hakan Atilla atandı
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak,Hakan Atilla

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Hakan Atilla’nın Borsa İstanbul Genel Müdürü olduğunu açıkladı.

Bakan Albayrak duyurdu

Twitter hesabından açıklama yapan Bakan Albayrak, “Haksız bir mahkumiyetin ardından ailesine ve ülkesine kavuşan Hakan Atilla‘nın dinlenme dönemi bitti. Borsa İstanbul Genel Müdürü olarak göreve başlıyor. Bu görevin kendisi ve BİST için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

BİST paylaşım yaptı

Aynı dakikalarda Borsa İstanbul resmi twitter sayfasından da “Bugün gerçekleştirilen Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Toplantısında, Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyeliğine Mehmet Hakan Atilla seçildi” açıklaması paylaşıldı.

Atilla'nın haksız mahkumiyeti

Atilla, 32 ay hapis cezasını tamamladıktan sonra 19 Temmuz'da tahliye edilmiş ve sınır dışı işlemlerinin tamamlanması için gözaltı merkezi York County Prison'a sevk edilmişti.

Atilla, 27 Mart 2017'de New York JFK Havalimanı'nda gözaltına alınmış ve İran yaptırımlarının ihlali suçlamalarıyla açılan davanın tek sanığı olarak yargılanmıştı. Jüri, Atilla'yı hakkındaki 6 suçlamanın 5'inden suçlu bulmuş, "kara para aklama" suçlamasından ise masum olduğuna karar vermişti.

İran yaptırımları davasında suçlu bulunan Hakan Atilla, 32 ay hapis cezası almıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...