Tgrt Haber
08 Mart 2016 10:47

Borsa İstanbul’da gong kadın erkek eşitliği için çaldı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Borsa İstanbul’u Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve Bakan Sema Ramazanoğlu açtı.

Borsa İstanbul’da gong kadın erkek eşitliği için çaldı
Borsa İstanbul, emine erdoğan, Gong

Borsa İstanbul’u Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve Bakan Sema Ramazanoğlu açtı. Gongun çalınmasının ardından Emine Erdoğan, günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Erdoğan, “Türkiye 1934’te dünyada kadınların seçme ve seçilme hakkı kazandığı ilk ülkelerden biridir. Bu, Cumhuriyetin en önemli kazanımlardan birisidir. Bir ülkenin tarihinde kazanımlar olduğu gibi elbette uygulama sorunları da vardır. Mesela başörtülü kadınların seçilmesi 80 sene sonra olmuştur. Kazanımlarıyla, sorunlarıyla geçmiş hepimizin ortak geçmiştir. Cumhuriyet yaşadığımız coğrafyanın umut kaynağıdır, hepimiz için bir değerdir. Kadın lehine önemli ilerlemeler kaydetmiş bulunmaktayız. İnşallah milletçe el ele vererek bunları daha da arttıracağız” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...