Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Ocak 2014 12:44

Borsada ilk seans erken kapandı

Borsa İstanbul'da teknik nedenlerden dolayı saat 10.51'de işlemlerin durdurulduğu hisse senedi piyasasında ilk seans tekrar açılamadı ve erken sonlandırıldı.

Borsada ilk seans erken kapandı
borsa istanbul, borsa, seans

Borsa İstanbul'dan yapılan duyuruya göre, hisse senedi piyasası ilk seansı, meydana gelen teknik bir sorun nedeniyle erken sona erdirildi. 2. seansın normal saatinde başlatılacağı belirtilen duyuruda "1. Seans durdurulana kadar girilen emirler ve gerçekleşen işlemler geçerliliğini koruyacaktır" ifadelerine yer verildi. İşlemlerin saat 10.51'de durduğu pay piyasası için daha önce Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada, pay piyasası alım satım sisteminde meydana gelen teknik bir nedenden dolayı işlemlere geçici olarak ara verildiği ve sonrasında da işlemlerin durdurulmasına bağlı olarak Pay Vadeli İşlem ve Pay Opsiyon Sözleşmelerinde de işlemlerin geçici olarak durdurulduğu bildirilmişti.
Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksinin teknik bir arıza nedeniyle 10.51'de sonlanan ilk seansı, önceki kapanışa göre 794,75 puanlık düşüşle 66.536,95 puandan tamamladı. Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri dünkü kapanışa göre ortalama yüzde 1,18 oranında değer kaybederken, sadece 1 saat 20 dakika süren seansta işlem hacmi 669 milyon lira oldu. Borsa İstanbul tarafından yapılan duyuruda, teknik arıza nedeniyle ilk seansı erken tamamlayan pay ile vadeli işlem ve opsiyon piyasalarında 2. seansın normal zamanında başlayacağı belirtildi. Analistler, BIST 100 endeksinde 66.000 seviyesinin destek olarak takip edileceğini belirterek, öğleden sonra Avrupa Merkez Bankası (ECB) kararları ve Başkan Mario Draghi'nin açıklamalarının takip edileceğini kaydediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...