Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Haziran 2020 12:22

BOTAŞ'tan doğal gaza indirim

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) doğal gazdan elektrik üreten santrallere sattığı gaz fiyatında yüzde 12,5 indirime gitti.

BOTAŞ'tan doğal gaza indirim
doğalgaz

BOTAŞ'ın internet sitesinde yer alan "2020 Yılı Temmuz Ayı Doğal Gaz Toptan Satış Fiyat Tarifesi"ne göre, konutlarda kullanılan doğal gazın fiyatında değişikliğe gidilmedi. 

Doğal gazdan elektrik üreten santrallere satılan gazın fiyatında ise yüzde 12,5 indirim uygulandı ve böylece bin metreküp gazın fiyatı 1400 lira oldu. Sanayi ve ticarethane abonelerine de yüzde 9,8 indirim yapıldı ve bin metreküp gazın fiyatı 1400 lira olarak belirlendi. 

Söz konusu fiyat indirimleri, 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak.

Bakan Dönmez: "BOTAŞ'tan sanayicimizin kullandığı doğalgaza indirim hayırlı olsun"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, resmi sosyal medya hesabı üzerinden sanayicilere güzel haberi verdi. Sanayicilerin, BOTAŞ vasıtasıyla kullandığı doğalgazda indirime gidildiğini aktaran Dönmez, "BOTAŞ'tan sanayicimizin kullandığı doğalgaza indirim hayırlı olsun. Yeni normalde sanayimizin çarkları daha hızlı dönecek, ekonomik toparlanmamız hız kazanacak. Doğalgaz maliyetlerindeki yüzde 9,7 ile yüzde 12,5 arası düşüş, üretim ve istihdama pozitif yansıyacak" ifadelerine yer verdi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...