Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Ağustos 2022 11:31 - Güncelleme : 03 Ağustos 2022 11:42

Brent petrol OPEC toplantısı öncesinde 100 doların altına indi! Akaryakıtta indirim var mı?

Brent petrolün varil fiyatı 100 doların altında seyir ediyor. Petrol piyasasının yakından takip ettiği OPEC toplantısı öncesindeki düşüşün aynı zamanda küresel talebe ilişkin endişelerden de kaynaklandığı ifade edildi. Petroldeki düşüşün akaryakıt fiyatlarına yansıyıp yansımayacağı merakla beklenirken sürücüler benzin, motorin ve LPG’de indirim bekliyor. İşte kritik OPEC toplantısı öncesinde tüm yaşananlar ve 3 Ağustos 2022 akaryakıt fiyatlarında son durum…

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
Brent petrol OPEC toplantısı öncesinde 100 doların altına indi! Akaryakıtta indirim var mı?
brent petrol,akaryakıt,motorin,benzin,OPEC

Güne 100 doların hemen üstünde başlayan Brent petrol varil fiyatı öğle saatlerine doğru 100 doların altına geriledi. Brent petroldeki bu düşüşün en büyük etkilerden birisinin küresel petrol talebine ilişkin endişeler olduğu ifade edilirken Amerikan Petrol Enstitüsü, ülkenin ticari ham petrol stoklarında geçen hafta bir önceki haftaya göre yaklaşık 2 milyon varillik artış öngördüğünü açıkladı.

TALEP BEKLENTİSİNDEKİ AZALIŞ PETROL FİYATINI DÜŞÜRDÜ

Stoklardaki artış beklentisi ve dünyanın en büyük petrol tüketicisi ülkede talebin düşük seyrettiği algısı fiyatları aşağı yönlü çekmeyi destekledi. Dünya genelinde açıklanan ekonomik veriler de resesyon beklentilerini güçlendirerek talep endişelerine neden oldu.

GÖZLER OPEC TOPLANTISINA ÇEVRİLDİ

Petrol piyasası, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun bugün yapacağı toplantıya odaklandı. Eylül ayına ilişkin üretim politikasının görüşüleceği toplantıda, grubun üretimini sabit tutacağı ya da çok az artıracağı öngörülüyor.

TAYVAN KRİZİ YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Asya turu kapsamında ziyaret ettiği Tayvan, Çin ile gerileme sebep oldu. Çin ve Tayvan arasındaki askeri gerilimi arttıran ziyaret sonrasında ABD-Çin geriliminin riskli varlıklara yönelik yatırım iştahına etkisi yakından takip ediliyor.

BRENT PETROLDEKİ DÜŞÜŞ AKARYAKIT FİYATLARINA YANSIR MI?

Brent petrol varil fiyatının tekrar 100 doların altına inmesi sonrasında sürücüler akaryakıt fiyatlarında indirim olacak mı? sorusuna cevap arıyor. Petroldeki düşüşün sürmesi durumunda indirimin gerçekleşeceği uzmanlar tarafından ifade edilirken küresel çaptaki gelişmeler aksi bir durum da oluşturabilir. Yakın takvimde akaryakıt fiyatlarında herhangi bir değişiklik beklenmezken 3 Ağustos 2022 tarihi itibari ile güncel akaryakıt fiyatı şöyle oluştu;

3 AĞUSTOS GÜNCEL MOTORİN FİYATLARI

  • İstanbul: 24,50 TL
  • Ankara: 24,61 TL
  • İzmir 24,63 TL

3 AĞUSTOS GÜNCEL BENZİN FİYATLARI

  • İstanbul: 22,24 TL
  • Ankara: 22,36 TL
  • İzmir: 22,36 TL

3 AĞUSTOS GÜNCEL LPG FİYATLARI

  • İstanbul: 11.35 TL
  • Ankara: 11.37 TL
  • İzmir: 11.04 TL

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...