Tgrt Haber
29 Temmuz 2022 14:42 - Güncelleme : 29 Temmuz 2022 15:02

Talep yüksek olunca Brent petrol artışa geçti: Akaryakıta yeni zamlar yolda! İşte güncel fiyatlar...

Fed'in faiz kararı ve ABD büyüme rakamları ile artışa geçen Brent petrol 28 Temmuz'u 105 dolar seviyelerinde kapattı. Petrole artan talep ve mevcut varillerin azalmasıyla birlikte Brent petrol yükselişini hızlandırdı. 29 Temmuz'da Brent petrol, 101 dolar bandına kadar düşerken yeniden toparlanmayla 104 seviyesine kadar çıktı. Brent petroldeki bu yükseliş, döviz kurundaki yükselişle birleşince motorin ve benzine gelen indirim haberleri yerini zam haberlerine bırakacağı tahmin ediliyor. İşte 29 Temmuz 2022 güncel benzin, motorin, LGP fiyatları ve brent petrolde son durumu...

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Talep yüksek olunca Brent petrol artışa geçti: Akaryakıta yeni zamlar yolda! İşte güncel fiyatlar...
Brent petrol,LPG,Dolar,Fed,Faiz,Benzin,Motorin,Akaryakıt

Rusya'nın savaş suçu işlediği Ukrayna'yı işgal girişimi, dünyayı kasıp kavuran ve son aylarda tekrar yükselişe geçen koronavirüs salgını, Çin başta olmak üzere çoğu ülkede koronavirüs nedeniyle tekrar kapanma ihtimalinin doğması, küresel piyasaları etkiledi.

Koronavirüsle birlikte yükselişe geçen emtia fiyatları Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimiyle rekorlar kırdı. En fazla etkilenen emtiaların başında gelen Brent petrol rekolar kırdı. Brent petrol fiyatlarındaki yükselişten sonra sonra tüm dünyada akaryakıt fiyatları tavan yaptı. Türkiye’deki döviz kurunun yüksek olması nedeniyle fiyatlardaki artış daha çok hissedildi.

Savaş başlamadan önce 75-80 dolar bandından gezen Brent petrol şubat ayının sonlarına doğru 90 dolara kadar yükseldi. Brent petrol mart ayı ile birlikte 105 dolar seviyelerine kadar fırlamış akaryakıt fiyatlarına zam haberleri üst üste açıklanmaya başlamıştı.

Geçtiğimiz haftalarda düşüşe geçen brent petrol bu hafta başı hareketlenerek tekrar yükselişe geçmişti. ABD'de 40 yılın zirvesini gören enflasyona karşı Fed'in şahin tutumu ve üst üste gelen faiz artırımları petrole olan talebi azaltacağı beklentisiyle Brent ağır kayıplar yaşadı.

FED’İN FAİZ KARARI BRENT PETROLÜ ETKİLEDİ

Ancak dün beklenenin tam aksine ABD Merkez Bankası Fed’in 75 baz puan faiz artışıyla birlikte Brent petrol yükselişe geçti. 28 Temmuz’da 102-105 dolar bandından seyreden Brent petrol 29 Temmuz’un ilk saatlerinde 107 dolar bandında seyrediyor.

VARİLLER AZALDI, FİYATLAR FIRLADI

ABD'de ticari ham petrol stoklarındaki azalış fiyatlarda bir anda artmasında etkili oldu. ABD Enerji Enformasyon İdaresinden en son paylaşılan verilerde, ülkedeki ticari ham petrol stoklarının geçen hafta yaklaşık 4 milyon 500 bin varil azalarak 422 milyon 100 bin varile gerilediğini açıkladı. Piyasa beklentisine göre 200 bin daha fazla varil azaldı.

PETROLE TALEP YÜKSEK

Ayrıca ABD'nin benzin stokları da 3,3 milyon varil azalışla 225 milyon 100 bin varil oldu. Bu veriler, ülkede petrol talebinin yüksek seyrettiği algısı fiyatları destekledi.

AKARYAKITA ZAM İHTİMALİ DOĞDU

Brent petroldeki bu ani yükseliş akaryakıt fiyatlarıa zam ihtimalini doğurdu. Doların da 18 TL’ye dayanmasıyla Brent petroldeki bu artışın pompaya zam olarak yansıyacağı tahmin ediliyor. En son gelen indirimlerden sonra işte güncel benzin, motorin, LPG fiyatları..

İSTANBUL AKARYAKIT FİYATLARI (29 TEMMUZ)

  • İstanbul Anadolu yakasında bir litre benzin fiyatı: 22,23 TL
  • İstanbul motorin (mazot) litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 24,48 TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 10,79 TL
  • İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 22,22 TL
  • İstanbul motorin litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 24,50TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 11,03 TL

ANKARA AKARYAKIT FİYATLARI (29 TEMMUZ)

  • Ankara'da benzin litre fiyatı 22,34 TL
  • Ankara'da motorin litre fiyatı 24,57 TL
  • Ankara'da LPG litre fiyatı 11.05 TL

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI (29 TEMMUZ)

  • İzmir'de benzin litre fiyatı 22,36 TL
  • İzmir'de motorin litre fiyatı 24,62 TL
  • İzmir'de LPG litre fiyatı 10,73 TL

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Togili 29 Temmuz 2022 15:44

Fiyat düşünce indirim.icin bir haftadan fazla bekleniyor ama dolar yada brent petrol hafif yukarı oynayınca hemen zam dan bahsediyorsunuz biraz bu zamlar sizin sayenizde.oluyor kaç para aliyorsunuz

Sonraki Haber Yükleniyor...