Tgrt Haber
23 Haziran 2022 12:50 - Güncelleme : 23 Haziran 2022 16:13

Brent petrol 'fırsat' dedi: Benzin indirimi geldi, gözler motorin ve diğer pompa fiyatlarında

Brent petrol gerilemeye devam ediyor. Resesyon beklentilerine bağlı emtia piyasasındaki hızlı düşüş petrol alanında da hissediliyor. Türkiye akaryakıt fiyatları üzerinde direkt etkileyici konumdaki Brent petrolün söz konusu seviyelerinin bu haftaya pompaya yansıması bekleniyor. Sektöre yakın kaynakların aktardığı üzere benzine indirim gelirken sırada motorine indirim gelmesi bekleniyor.

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: TGRT Haber
Brent petrol 'fırsat' dedi: Benzin indirimi geldi, gözler motorin ve diğer pompa fiyatlarında
brent petrol

Brent petrol salı günü aldığı kazanımlarını iade etti. Son 24 saatte 108 dolara kadar gerileyerek tekrar gösterdiği yükseliş emarelerinden dönüş yapan Brent petrol 110-111 dolar hattına yerleşti.

Geçen hafta Cuma akşamı sert düşen Brent petrol, pazartesinin ABD’de resmi tatil olması nedeniyle aradan geçen 3 iş gününde oluşan fiyat grafiğini koruyor. Bu seviyelerin işlenmiş ürün fiyatlarına da etki etmesi bekleniyor.

Yazın gelmesiyle birlikte seyahat sezonuna girilirken Brent petrolün yükseldiği 125 dolar seviyelerinden geri çekilmesi, piyasada gevşeme umudunu arttırıyor.

BIDEN VERGİLERİ ASKIYA ALMAYI TEKLİF ETTİ

Petrol fiyatlarının düşmesinde en başat etken, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Biden’ın hamleleri oldu. Biden, önde gelen ABD firmalarını petrol rafinesini az tutmakla suçlarken, yetkilileri vergi indirimine çağırdı. Hem arzı hem talebi yükseltmeye yönelik adım Brent petrolü aşağı çekti.

ABD'nin resesyona gireceğine dair süregelen beklentilere karşınm merkez bankası Federal Reserve (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın konuşması piyasayı hafifçe canlandırdı. Brent petrol konuşma ile 113 dolarlara çıkarken ardından tekrar düştü.

Öte yandan Reuters’ta yer alan habere göre, Biden bugün ABD’nin 7 petrol şirketiyle bir görüşme yapacak. Biden ve şirketler arasındaki yükselen gerilimin görüşmenin ardından durumu merak ediliyor.

Verilere göre, talep pandemi öncesi seviyelere doğru toparlanma yolundayken resesyon endişeleriyle tekrar azalışa gitti. Fakat ABD’li Vitol ve Exxon Mobil Corp gibi şirketler, arzın talep büyümesinin geride kalacağını belirterek piyasayı sıkı durmaya çağırıyor.

AKARYAKITTA İNDİRİM VAR MI?

Türkiye’de, Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatları ve dolar TL kurunın potada sentezlenmesiyle akaryakıt fiyatları piyasa tarafından belirleniyor. Buna taşımacılık masrafları ekleniyor. Doların son dönemde yükselen trendini sürdürmemesi ve bununla beraber Brent petrolün düşmesi indirim olasılığını güçlendiriyor. Sektöre yakın kaynaklar benzine geceden itibaren devreye giren 25 kuruş indirimi bildirdi. Ardından basında yeni indirimlerin yolda olduğu haberleri yer aldı.

İŞTE 23 HAZİRAN GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL

Motorin: 29,99 TL

Benzin: 27,24 TL

LPG: 12,41 TL

ANKARA

Motorin: 30,04 TL

Benzin: 27,37 TL

LPG: 12,31 TL

İZMİR

Motorin: 30,05 TL

Benzin: 27,36 TL

LPG: 12,04 TL

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ömer Topaloğlu 22 Haziran 2022 11:31

Niye petrol cıkınca aynı anda zam geliyor düşünce niye gelmiyor

Adalı22 Haziran 2022 10:38

Ne demek benzine tarım makinaları ve nakliye yapanlar benzin kullanmıyor sonra neden domates biber 10 15 liranın altınadüşmüyo

Sonraki Haber Yükleniyor...