Tgrt Haber
10 Ağustos 2022 10:57 - Güncelleme : 10 Ağustos 2022 11:50

Brent petrol geriledi, motorine gelen indirim pompaya yansıdı (10 Ağustos güncel akaryakıt fiyatları)

Brent petrol fiyatlarında yaşanan düşüş akaryakıt fiyatlarına indirim olarak yansıdı. Rusya-Ukrayna savaşının başlamasından sonra 140 dolara kadar çıkan Brent petrol ağustos ayı ile birlikte 100 doların altında sürdürdüğü seyrini devam ettiriyor. Birkaç gün önce pompaya yansıyan benzin ve motorine gelen indirimin ardından motorine bir indirim daha geldi ve pompa fiyatına 99 kuruşluk İndirim yansıtıldı. Gelen indirim haberlerinden sonra vatandaşlar arama motorlarında ‘Güncel akaryakıt fiyatları ne kadar?' Şeklinde arama yapmaya başladı. Peki gelecek motorin indiriminin ardından güncel akaryakıt fiyatları ne kadar olacak? İşte güncel benzin, motorin, LPG fiyatları ve Brent petrolde son durum…

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Brent petrol geriledi, motorine gelen indirim pompaya yansıdı (10 Ağustos güncel akaryakıt fiyatları)
Brent petrol,akaryakıt,benzin,LPG,motorin

Rusya'nın şubat ayının sonuna doğru başlattığı Ukrayna’yı işgal girişi, yıllardır dünyayı etkisi altına alan milyonlarca kişinin ölümüne nedne olan koronavirüs salgının yükselişe geçmesi ve bununla blrikte ülkelerde tekrar kapanma ihtimallerinin konuşulması başta Brent petrol olmak üzere bütün emtia fiyatlarını etkiledi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimine başladığı ve ardından gelen yaptırım savaşlarıyla birlikte dünya yeni bir enerj krizine girereken o sıralar 100 doların altında seyreden Brent petrol 140 dolara kadar yükseler yılların rekorunu kırmıştı.

Yükselişi bir süre sürdüren Brent petrol haziran ayının ortalarında itibaren büyük bir düşüş trendine girdi. Temmuzda da düşüş seyrini devam ettiren Brent petrol, ağustos ayı ile birlikte 100 doların altına geriledi.

BRENT PETROL NE KADAR?

Temmuz ve ağustos aylarında düşüşe geçen Brent petrol, 10 Ağustos sabahı 95 dolar bandından seyrediyor. Dün Rusya'nın Avrupa'ya petrol akşını kesmesinin ardından yükselişe geçmesi beklenen Brent petrol düşüş trendini sürdürüyor. 

AKARYAKITA İNDİRİM ÜSTÜNE İNDİRİM

Brent petrolde yaşanan bu büyük düşüşlerle birlikte benzin ve motorine indirim haberleri de peş peşe geldi. En son benzin fiyatı için 2,23 TL, mazot fiyatı için 1,15 TL  yapılan indirimin ardından motorine de 99 kuruşluk bir indirim geldi.

Gece saatlerinde pompaya yansıyan indirimin ardından güncel motorin fiyatları şu şekilde oldu:

10 AĞUSTOS GÜNCEL MOTORİN FİYATLARI

  • İstanbul Motorin (Mazot) litre fiyatı: 22.42 TL
  • Ankara Motorin (Mazot) litre fiyatı 22.46 TL 
  • İzmir Motorin (Mazot) litre fiyatı 22.52 TL 

10 AĞUSTOS GÜNCEL BENZİN FİYATLARI

  • İstanbul Benzin litre fiyatı: 20.06 TL
  • Ankara Benzin litre fiyatı: 20.17 TL
  • İzmir Benzin litre fiyatı: 20.17 TL

10 AĞUSTOS GÜNCEL LPG FİYATLARI

  • İstanbul LPG (Otogaz) litre fiyatı: 11.35 TL
  • Ankara LPG (Otogaz) litre fiyatı 11.37 TL
  • İzmir LPG (Otogaz) litre fiyatı 11.04 TL

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...