Tgrt Haber
05 Ağustos 2022 09:01 - Güncelleme : 06 Ağustos 2022 11:21

Benzin ve motorine büyük indirim geliyor! Toplantı etkisini gösterdi, Brent petrol sert düştü (5 Ağustos akaryakıt fiyatları)

Avrupa ile Doğu Asya’da imalat verilerinin (PMI) düşük çıkması ve petrol devi ülkelerin toplantısı Brent petrolün varil fiyatında büyük bir düşüşe neden oldu. Böylece Ağustos ayına düşüşle giren Brent petrol, 103,97 dolarla başladığı haftanın son gününde 94 dolara kadar düştü. Uzmanların beklediği yönde düşüş eğiliminin yaşanması akaryakıta indirim sinyali olarak yorumlandı. Sektör kaynaklarından edinilen bilgilere göre akaryakıta büyük indirim beklendiği iddia edildi. "Brent petrol kaç dolar?", "Brent petrol fiyatı en son ne kadar oldu?" "Akaryakıta zam var mı?", "Akaryakıt fiyatları ne kadar?" İşte Brent petrolde son durum ve 5 Ağustos güncel akaryakıt fiyatları…

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber
Benzin ve motorine büyük indirim geliyor! Toplantı etkisini gösterdi, Brent petrol sert düştü (5 Ağustos akaryakıt fiyatları)
brent petrol,akaryakıt,benzin,motorin,mazot,LPG,otogaz,indirim,OPEC,petrol,İstanbul,Ankara,İzmir

Rusya-Ukrayna'ya savaşıyla birlikte son dönemin en yüksek seviyelerine çıkan Brent petrol, özellikle Türkiye'nin girişimleriyle sonuç bulan 'tahıl koridoru' anlaşmasıyla düşüşe geçmişti. Temmuz ayında 100 doların altını gören ancak uluslararası piyasada yaşanan arz daralmasından dolayı artış gösteren Brent petrol, Avrupa ile Asya’nın imalat sanayinin zayıf verileri sonrası ters yönde hareket etti. Son olarak OPEC+ ülkelerinin üretim artırımı kararı vermesi doların sert düşüşe geçmesine neden oldu.

AKARYAKITA İNDİRİM SİNYALİ

Böylece Brent petrol, gelen düşük verilerin talep daralması endişelerini beslemesi ve petrol ülkelerinin kararı nedeniyle düşüşe geçerek 94 doların altını gördü. Son 6 ayın en düşük seviyesini gören Brent petrolün varil fiyatındaki düşüşler akaryakıt fiyatlarına doğrudan etki ettiği için, bu gelişmelerin indirim sinyali olarak yorumlandığı belirtildi.

AKARYAKITA İNDİRİM OLACAK MI?

Düşük veriler, düşüş trendine giren Brent petrol fiyatının geçtiğimiz haftalarda peş peşe gelen indirimlerin devam edebileceği şeklinde yorumlandı. Sektör kaynaklarından edinilen bilgilere göre benzin ve motorine indirim bekleniyor. Bu geceden itibaren geçerli olmak üzere benzine 2 lira 23 kuruş, motorine ise 1 lira 15 kuruş düşüş olacak.

İNDİRİM SONRASI FİYATLAR NE KADAR OLACAK?

İndirimle birlikte benzinin litre fiyatı, İstanbul’da 20,02 TL’ye, Ankara’da 20,15 TL’ye, İzmir’de 20,14 TL’ye düşecek. Motorinin litre fiyatı ise İstanbul’da 23,33 TL’ye, Ankara’da 23,44 TL’ye, İzmir’de 23,46 TL’ye kadar düşecek.

İşte 5 Ağustos 2022 güncel akaryakıt fiyat listesi…

5 AĞUSTOS GÜNCEL MOTORİN FİYATLARI
İstanbul: 24,50 TL
Ankara: 24,61 TL
İzmir 24,63 TL
5 AĞUSTOS GÜNCEL BENZİN FİYATLARI
İstanbul: 22,24 TL
Ankara: 22,36 TL
İzmir: 22,36 TL
5 AĞUSTOS GÜNCEL LPG FİYATLARI
İstanbul: 11.35 TL
Ankara: 11.37 TL
İzmir: 11.04 TL

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
GAZ neden düşmüyor 7 Ağustos 2022 11:47

GAZ neden düşmüyor

Sonraki Haber Yükleniyor...