Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Ağustos 2022 11:44 - Güncelleme : 18 Ağustos 2022 09:48

Brent petrol tarihi düşüşte! Akaryakıta indirim ve zam beklentisi (17 Ağustos güncel benzin ve motorin fiyatları)

Brent petrolde yaşanan hareketlilik akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte 140 dolar seviyesine yaklaşan Brent petrol, olumlu gelişmelerin ardından 100 doların altına kadar düştü. Ağustos ayında hızlı düşüş yaşayan Brent petrol, dün savaş öncesinin seviyesini yakaladı. Bu gelişmelerin ardından akaryakıta gelmesi beklenen zamlar iptal edilirken indirim beklentisi oluşmaya başlandı. Sektör kaynaklarından edinilen son bilgilere göre, benzine indirim motorine zam bekleniyor. Akaryakıt fiyatlarının sürekli değişmesiyle vatandaşlar arama motorları üzerinden 'Brent petrol ne kadar? Uluslararası piyasada petrol fiyatlarında son durum nedir? Güncel akaryakıt fiyatları ne kadar? Benzin ve motorine zam var mı?' sorularına cevap arıyor. İşte güncel akaryakıt fiyatları ve Brent petrolde son durum...

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber
Brent petrol tarihi düşüşte! Akaryakıta indirim ve zam beklentisi (17 Ağustos güncel benzin ve motorin fiyatları)
Brent petrol,akaryakıt,ekonomi,benzin,motorin,LPG,mazot

Brent petrolde yaşanan dalgalanma akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde 100 dolara kadar çıkan Brent petrol büyük bir düşüş yaşayarak 91 dolar bandında kadar düştü. Ağustos ayında hızlı düşüş yaşayan Brent petrol, dün savaş öncesinin seviyesini yakaladı. Bu gelişmelerin ardından akaryakıta gelmesi beklenen zamlar iptal edilirken indirim beklentisi oluşmaya başlandı. Sektör kaynaklarından edinilen son bilgilere göre, Brent petroldeki düşüş benzine indirim motorine ise zam beklentisi oluşturdu.

BRENT PETROLÜN VERİL FİYATI NE KADAR?

Ağustos ayında 100 doların altına gerileyen Brent petrol, düşüş trendini sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde yeniden 100 dolara yaklaşsada Çin'de açıklanan zayıf ekonomik verilerin ardından küresel büyümeye ilişkin endişeler fiyatları tekrar düşürdü. Brent petrol 17 Ağustos'ta saat 11.30 itibariyle 91,88 dolar bandında seyrediyor.

Öte yandan uzmanlar, Avrupa Birliği'nin İran'ın petrol ihracatına yönelik yaptırımların kaldırılmasına yönelik teklifinin kabul edilmesi durumunda piyasaya daha fazla petrol girebileceğini öngörüyor.

MOTORİN ZAMMI 2 DEFA İPTAL EDİLMİŞTİ

Benzine gelen zammın ardından motorine de 16 Ağustos'tan itibaren geçerli olmak üzere 1,26 TL'lik bir zam yapılacağı belirtilmişti. Ancak Brent petrolde yaşanan düşüş sonrası motorine gelecek olan zammın iptal edildiği bildirilmişti. İptal edilen motorin motorin zammının ardından 17 Ağustos'ta motorine 76 kuruşluk zam geleceği belirtilirken sektör kaynaklarından edinilen son bilgiye göre, bu motorin zammı da iptal edildi. Motorine 2 günde gelmesi beklenen ancak pompaya yansıtılmayan zam tutarı 2,05 lira oldu.

AKARYAKITA ZAM VE İNDİRİM

Brent petroldeki düşüş zamlarda iptaller yaptırırken sektör kaynaklarından edinilen son bilgiye göre, bu gece yarısından itibaren benzine 83 kuruş indirim motorine ise 76 kuruş zam geleceği iddia edildi. Kaynaklar, benzine gelecek indirimin uygulanabileceğini ancak motorine gelecek zammın uygulanıp uygulanmayacağı konusunda belirsizlik yaşandığını aktardı.

İŞTE 17 AĞUSTOS GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

GÜNCEL MOTORİN FİYATLARI
İstanbul Motorin (Mazot) litre fiyatı: 23,23 TL
Ankara Motorin (Mazot) litre fiyatı 23,27 TL
İzmir Motorin (Mazot) litre fiyatı 23,33 TL

GÜNCEL BENZİN FİYATLARI
İstanbul Benzin litre fiyatı: 21,15 TL
Ankara Benzin litre fiyatı: 21,26 TL
İzmir Benzin litre fiyatı: 21,26 TL

GÜNCEL LPG FİYATLARI
İstanbul LPG (Otogaz) litre fiyatı: 11,20 TL
Ankara LPG (Otogaz) litre fiyatı 11,34 TL
İzmir LPG (Otogaz) litre fiyatı 11,14 TL

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...