Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Ocak 2022 09:56

BtcTurk'e erişim sorunu! Kullanıcılar çileden çıktı, şirketten açıklama geldi

Türkiye’nin önde gelen kripto para borsalarından BtcTurk’e dün akşam saatlerinden beri erişim sağlanamıyor. Kullanıcıların sosyal medyadaki şikayetleri çığ gibi büyürken, şirket tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada, arızanın servis sağlayıcılardan kaynaklandığı bildirildi.

BtcTurk'e erişim sorunu! Kullanıcılar çileden çıktı, şirketten açıklama geldi
BtcTurk,Kripto,Bitcoin

Türkiye’nin en büyük kripto para borsalarından biri olan BtcTurk’un internet sitesine ile mobil uygulamasına dün akşam saatlerinden beri erişim sağlanamıyor. Kullanıcıları çileden çıkaran erişim probleminden sonra şirketten açıklama geldi. 

"ARIZA 'MICROSOFT AZURE' KAYNAKLI"

Söz konusu açıklamada teknik arızanın Microsoft Azure kaynaklı olduğu ifade edilirken, "Değerli kullanıcılarımız, Microsoft Azure kaynaklı teknik aksaklık nedeniyle BtcTurk web sitesi ve mobil uygulamalarında erişim kesintileri yaşanmaktadır. Teknik ekibimiz ve Azure Mühendisleri konunun en kısa sürede çözümlenmesi için çalışmalarını sürdürmektedir" ifadelerine yer verildi.

Şirket tarafından yapılan bir diğer açıklamada ise "Değerli kullanıcılarımız, Servis sağlayıcılarımızdan kaynaklı teknik aksaklık nedeniyle BtcTurk web sitesi ve mobil uygulamalarında erişim kesintileri yaşanmaktadır. Teknik ekibimiz konunun en kısa sürede çözümlenmesi için çalışmalarını sürdürmektedir" ifadeleri kullanıldı.

KEREM TİBUK: ENDİŞELENECEK BİR DURUM YOK

BtcTurk Kurucusu Kerem Tibuk da sosyal medya üzerinde kısa bir açıklama yaptı. Tibuk bir kullanıcının, "Bu tip durumlarda CEO’dan bir açıklama gelmemesi yatırımcıyı tedirgin eder. Bu kadar insan soruyor, cevap verip telkin etmek lazım" paylaşımı üzerine, "Microsoft kaynaklı teknik bir sorun var, arkadaşlar uğraşıyor. Biraz zaman alabilir. Endişelenecek bir durum yok." açıklamasında bulundu.

503 HATASI NEDİR?

BtcTürk Hata kodu 503, sunucu tarafında bir hata olduğunu ve gelen isteklerin işlenemeyebileceğini belirten HTTP hata kodlarından bir tanesidir. “Service Unavailable” hatası kullanıcıya erişmeye çalıştığı internet sitesinin yer aldığı sunucunun geçici olarak mevcut olmadığını göstermektedir.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...