Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Eylül 2014 12:23

Bu haberi okumadan altın almayın!

Altın, Ukrayna ile Rusya arasındaki gerilimin azalması ile birlikte üç ayın en düşük seviyesi yakınında seyretti

Bu haberi okumadan altın almayın!
altın,çeyrek altın,11 eylül,gerilim,3 ayın zirvesi,

Altın, Ukrayna ve Rusya arasındaki gerilimin azaldığı bir ortamda, yatırımcıların ABD para politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulunmaları ile birlikte, üç ayın en düşük seviyesi yakınında işlem gördü.
Spot altın, dünkü seviyesi olan ons başına 1,249.77 dolardan bugün Singapur saati ile 12:15'te 1,248.52 dolara geldi. Metal dün, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroshenko'nun Rusya'nın Ukrayna'daki birliklerinin üçte ikisini geri çektiğini duyurmasının ardından 1,243.95 dolar ile 5 Haziran'dan bu yana en düşük seviyesini gördü.Altın, Ukrayna ve Orta Doğu'da gerilimin azalması ve ABD'de faizlerin artırılacağı beklentilerinin Bloomberg Dolar Spot Endeksi'nin 14 ayın en yüksek seviyesine çıkmasına neden olması ile birlikte, bu yıl ilk kez çeyrek dönemde kayıp yaşamaya doğru ilerliyor. Bu hafta ABD'de açıklanacak veriler, işsizlik başvurularının düştüğünü ve perakende satışların iyileştiğini gösterebilir. Gösterge faizi 2008'den bu yana sıfır seviyesi yakınında tutan Fed'de politika yapıcılar 16-17 Eylül'de bir araya gelecek.
Çin'in borsaya kote en büyük aracı kurumunun bir birimi olan CITICS Futures Co. analistlerinden Zhu Runyu, "ABD ekonomisi hızını artırıyor görünüyor ve ABD ve diğer ülkelerin para politikaları farklılaştıkça, dolar bundan yararlanmaya devam ediyor ve bu durum altın üzerinde aşağı baskı oluştutracak," dedi ve "Jeopolitik gerilimler zaman zaman artabilir, ancak şimdilik azalmış görünüyor" şeklinde görüş bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...