Tgrt Haber
27 Ağustos 2022 16:45 - Güncelleme : 27 Ağustos 2022 16:51

Bu ilçede işler ters! Her gün anonsla işçi arıyorlar

Türkiye'de işsizlik ekonomik bir sorun olarak tartışılırken Samsun'un Kavak ilçesi tam tersi bir durum yaşıyor. İşsizlik rakamlarında yüzde birlik bir gerilemenin bile olumlu karşılandığı günümüzde Kavak Belediyesi her gün anonsla işçi arıyor. İlçe işsizliğin sıfır olduğu Türkiye'nin ender şehirlerinden.

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber, İhlas Haber Ajansı
işsizlik,işçi,samsun,kavak

TÜİK verilerine göre Türkiye'de Temmuz ayı ait oranı yüzde 0,4 puan azalarak yüzde 10,6 olarak gerçekleşmişti. Bu oran milyonlarca kişinin iş aradığı anlamına geliyor. Ülke ekonomileri için işsizlik oranını düşürmek büyümenin de lokomotifi olarak örülüyor. Türkiye'de ekonomik sorunlar nedeniyle işsizlik sürekli tartışma konusu oluyor. Ancak öyle bir ilçe varki burada işler tersine işliyor. Samsun'un Kavak ilçesinde işsizlik sıfır düzeyinde. Kavak Belediyesi neredeyse her gün anonslarla işçi arıyor. 

ORGANİZE SANAYİ İÇİN İŞÇİ ARANIYOR

Samsun’un Kavak ilçesi işsizlik sorununu geride bıraktı. Ancak bu kes işçi sorunuyla karşı karşıya... Uzun bir aradan sonra Kavak Belediyesi organize sanayi bölgelerindeki fabrikalarda istihdam edilmek üzere ilçede yeniden anonsla işçi aramaya başladı. Zabıta Müdürlüğü gün boyu yaptığı anonslarla iş arayanları belediye halkla ilişkiler birimine davet etti.

Bu ilçede işler ters! Her gün anonsla işçi arıyorlar

İlçenin tarihi ise işsizlik sorunuyla şekillenmiş. İşsizlik nedeniyle büyük şehirlere göç veren Kavak, kaderini tertisine çevirmiş. Son dönemde gerçekleşen organize sanayi bölgesi (OSB) yatırımlarıyla yatırımcıları kendisine çeken ilçe bu kez işçi bulma sorunu yaşıyor. Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu’nun büyük emeklerle yaptığı çalışmalarla sanayi yatırımları artınca düne kadar yatırımcı arayan ilçe, bu kez de yılda birkaç kez belediye ses sistemi üzerinden tüm ilçeye yaptığı anonslarla işçi aramaya başladı.

Bu ilçede işler ters! Her gün anonsla işçi arıyorlar

SANAYİ TESİSLERİ İSTİHDAMIN ÖNÜNÜ AÇTI

Yaklaşık 8 yıl önce başkanlık görevine geldiği Kavak’ta ilçenin öncelikli sorunu olan işsizliği çözmek için kollarını sıvayan ve bu yönde ülke genelinde yaptığı çalışmalarla ilçesinin özelliklerini ve yatırımcıya verdikleri destekleri anlatarak OSB’sinde tam doluluk sağlayan Başkan İbrahim Sarıcaoğlu, şimdi de sanayi tesislerine çalıştıracak işçi bulmak için koşturuyor.

Kavak’ın ulaştığı nokta ile Türkiye’de işsizlik sorununu neredeyse yaşamayan birkaç yerleşim yerinden birisi olduğunu ifade eden Başkan Sarıcaoğlu şöyle konuştu: 

Bu ilçede işler ters! Her gün anonsla işçi arıyorlar
Başkan İbrahim Sarıcaoğlu, ilçenin kaderini 8 yılda değiştirdi. 

“Şükürler olsun. Yıllar süren emeklerimizin karşılığı fazlasıyla aldık. Öyle bir hale geldik ki artık gençlerimizin derdi ‘işsizlik’ değil ‘iş beğenmemek’ oldu. Organize sanayi bölgemizde tüm alanlar doldu. Binlerce gencimiz buralarda çalışıyor. Kavak OSB’ye yatırımcılardan büyük talep var. Biz de onları geri çevirmemek için Samsun Valiliğimizle OSB’mizde genişletme çalışmaları başlattık. Şimdi gelen fabrikalara işçi yetiştiremiyoruz. Böyle olunca da yılda birkaç kez belediyemizden anons yaparak işçi arıyoruz. Bugün de yine yaptığımız anonsla işçi aramaya devam ediyoruz.”

Kaynak: TGRT Haber, İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Bana da iş 28 Ağustos 2022 11:18

Ben samsunlu değilim bana iş versinler ????????????????????

Hilmi27 Ağustos 2022 17:29

Kavak Belediyesi iş ci arıyorsanız ben iş sizinm

Sonraki Haber Yükleniyor...