Tgrt Haber
24 May 2022 12:10 - Güncelleme : 24 May 2022 17:48

Buğday yasağı ile dünyayı ayağa kaldıran Hindistan'dan bu kez şeker kısıtlaması

Geçen haftalarda buğday ihracatını yasaklayan Hindistan bu kez şeker ihracatını kısıtlama hazırlığında. Hükümet kaynakları ülkenin kota planladığını bildirdi.

Buğday yasağı ile dünyayı ayağa kaldıran Hindistan'dan bu kez şeker kısıtlaması
buğday,hindistan,şeker

Hindistan buğday ihracatına getirdiği kısıtlama ile dünya gıda fiyatları için yeni bir risk oluşturmuştu. Ülke, bu kez şeker ihracatını sınırlamaya hazırlanıyor.

Bloomberg ve Reuters'da yer alan haberler Hindistan hükümetinin dünyanın gıda endüstrisini vuracak bir gelişmeye hazırlandığını aktarıyor. Buna göre Hindistan hükümeti tedariki güvence altına almak amacıyla şeker ihracatına 10 milyon tonluk kota getirmeyi planlıyor. Ekim ayındaki hasat öncesinde şeker stoklarını yeterli düzeyde tutmak isteyen ülke, uygulamayı Eylül'de son bulacak pazarlama yılı için devreye alacak.

Önümüzdeki günlerde açıklanması beklenen karar öncesinde Hindistan'ın bu sezon 35 milyon ton üretim yapması ve bunun 27 milyon tonunu tüketmesi öngörülüyordu.

Dünyanın en büyük şeker üreticisi ve Brezilya'dan sonra en büyük ikinci ihracatçı konumundaki Hindistan bu adımla yaklaşan “gıda krizi” gündemine ek yaptı.

DÜNYAYI AYAĞA KALDIRMIŞTI

Hindistan, geçen hafta sonu “yıl başından bu yana en az yüzde 40 artan buğday fiyatının ülke içinde kontrol altına alınması” amacıyla buğday ihracatını yasaklamıştı. Delhi yönetimi buğdayı genellikle komşu ülkeler Bangladeş, Nepal ve Sri Lanka'ya ihraç ediyor.

Türkiye’nin de Hindistan’dan buğday aldığı bazı haberlere konu olmuş ancak bu daha sonra yalanlanmıştı.

Kaynak: Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...