Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Temmuz 2022 11:55 - Güncelleme : 15 Temmuz 2022 12:03

Bugün bankalar açık mı? 15 Temmuz bankalar çalışıyor mu, tatil mi?

Kurban Bayramının bitmesiyle birlikte bankaların çalışıp çalışmadığı merak edildi. Bankada işlemleri olan kişiler "Bugün ve yarın bankalar açık mı? 15 Temmuz bankalar çalışıyor mu, tatil mi?" sorusunun cevabını aramaya başladı. İşte bankaların çalışma saatleri…

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
Bugün bankalar açık mı? 15 Temmuz bankalar çalışıyor mu, tatil mi?
banka,Kurban Bayramı,resmi tatil

"Bugün bankalar açık mı, kapalı mı?" sorusu Kurban Bayramı sonrasında banka işlemleri olan vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. 4,5 gün olan Kurban Bayramı resmi tatiller arasında yer alıyor. Bayram sonrasında 15 Temmuz’un olması ve hafta sonuyla birleşmesiyle birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tarafından yapılan açıklamayla bayram tatili 9 güne çıkarıldı. Kamu kurumları 9 gün boyunca tatil yapacakken bazı özel kuruluşlar 13-14 Temmuz’da iş başı yaptılar. Bu süreçte bankaların açık olup olmayacağı ise merak konusu oldu. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü resmi tatili nedeniyle bankalarda işlem yapılıp yapılmayacağı da diğer merak edilenler arasında yerini aldı. Peki bugün ve yarın bankalar açık mı? 14-15 Temmuz bankalar çalışıyor mu, tatil mi? İşte detaylar…

BAYRAM SONRASI BANKALAR ÇALIŞIYOR MU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada 13-14 Temmuz tarihlerinin idari izin kapsamına alındığını duyurmuştu.

Borsa İstanbul ile paralel bir çalışma takvimine sahip olan özel ve kamu bankaları, borsanın çalışması durumunda faaliyetlerini sürdürüyor. Borsa İstanbul'un bayram tatilinin 12 Temmuz'da sona ermesiyle bankalar da bugün günü hizmet verecek.

Bu bilgiler ışığında, bayram boyunca kapalı olan bankalar, bayram sonrası 13 Temmuz Çarşamba ve 14 Temmuz Perşembe günleri açık olacak.

15 TEMMUZ'DA BANKALAR AÇIK MI, KAPALI MI?

Bayram tatili kamu çalışanlarına 9 gün olup özel şirketlerde bu durum söz konusu değil. Özel şirketlerde çalışanlar 4,5 gün boyunca tatil yapacak olup sonrasında iş başı yapacaklar.

Bankalar resmi tatillerde kapalı olan kurumlar arasında yer aldığı için cuma günü yani 15 Temmuz 2022 Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde bankalar kapalı olacak.

Bugün bankalar açık mı? 15 Temmuz bankalar çalışıyor mu, tatil mi?

18 Temmuz 2022 Pazartesi günü ise banka şubelerinde yeniden işlem yapılabilecek.

Havale işlemi bankalar arası bir işlem olduğu için 15 Temmuz’da da gerçekleştirilebilecek. EFT ise bankalar arası işlem olduğu için mesai saatleri beklenecek. Ancak bankanızın FAST anlaşması varsa farklı bir hesap olsa dahi 7 gün 24 saat para gönderebilir ve alabilirsiniz. Ancak FAST sisteminde de günlük limit bulunuyor.

Bankaların çalışma saatleri genel olarak 09.00-12.30 ve 13.30-18.00 saatleri arasında oluyor.

BUGÜN EFT VE HAVALE YAPILIR MI, HESABA NE ZAMAN GEÇER?

EFT işlemlerinde bayram boyunca aktarım yapılmayacak. Havale ve EFT işlemleri resmi tatilin ardından ilk gün yapılır.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...