Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Ocak 2022 11:34

Bulgarlar Türkiye ile yeni sınır kapısı istedi

Bulgaristan’ın Bolyarovo ilçesinde yaşayanlar, Türk sınırında yeni bir sınır kapısının açılmasını istedi. Her seçim öncesi bu talebi milletvekillerine ilettiğini söyleyen Bolyarovo Belediye Başkanı Hristo Hristov, yeni kapının bölgenin ekonomik açıdan kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Bulgarlar Türkiye ile yeni sınır kapısı istedi
Bulgaristan,Türkiye,dolar,sınır kapısı,kırklareli

Türkiye'de doların yükselmesinin ardından Edirne ve Kırklareli'nde yaşanan Bulgar ve Yunanistan vatandaşlarının akını konuşulurken, Bulgaristan’ın Bolyarovo ilçesindeki vatandaşlardan yeni sınır kapısı talebi geldi. Bolyarovo ilçesi Kırklareli'nin Körfez ilçesi sınırına yeni kapı açılmasını istedi. 

EKONOMİK KATKI BEKLENTİSİ

Kırklareli’nin Körfez ilçesine bağlı Malkoçlar Köyü karşısında bulunan Bulgaristan’ın Bolyarovo ilçesinde halk, Bulgar- Türk sınırında yeni bir sınır kapısının açılmasını gündeme getirdi. Bolyarovo Belediye Başkanı Hristo Hristov, her seçim öncesi bu taleplerini bölge milletvekillerine ilettiklerini belirterek, gümrük kapısının bölgenin ekonomik açıdan kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını kaydetti. Hristov ayrıca, ilçenin azalan nüfusuna da dikkat çekti.

Bolyarovo Belediye Yönetimi’nden yapılan açıklamada, Bolyarovo ile körfez ilçeleri arasında turistik amaçlı sınır kapısı açılması durumunda Lesovo-Hamzabeyli ve Malko Tarnovo-Dereköy sınır kapılarındaki yükün de azalacağı ifade edildi. Bolyarovo’da halk, açılmasını istedikleri sınır kapısının 1947 yılına kadar faaliyette olduğunu da hatırlattı.

Döviz kurunda yaşanan hareketlilik sonrası Bulgar halkı alışveriş yapmak için Edirne'ye akın etmişti. Sınır kapılarında oluşan yoğunluğa rağmen bazı Bulgar vatandaşlar Edirne'den memnun olduğunu dile getirmişti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...