Tgrt Haber
04 Ocak 2022 16:32

Bulgarlardan sonra şimdi de Gürcü akını: Dolu bavulla dönüyorlar

Alışveriş için Edirne’ye akın eden Bulgaristan vatandaşlarından sonra Gürcüler Artvin’e akın ediyor. Sarp Sınır Kapısı'nı boş bavullarla geçen Gürcüler, alışverişin ardından tıka basa dolu valizle ülkelerine geri dönüyor.

Bulgarlardan sonra şimdi de Gürcü akını: Dolu bavulla dönüyorlar
Alışveriş,Bulgaristan,Gürcistan,Edirne,Artvin

Bulgaristan vatandaşlarının yakın zamanda Edirne’ye akını sosyal medyada gündem olmuştu. Kur farkını fırsata çeviren Bulgarlar eczanelerden kutu kutu ilaçları valizlerine doldurup ülkelerine dönmüştü. Bu durum sosyal medyada bazı kesimlerden tepki alsada esnaf hareketlilikten mutluydu.

Bulgarın Edirne’ye akınından sonra şimdi de Gürcüler Artvin’e akın ediyor. Koronvirüs tedbirleri kapsamında 15 Mart 2020’de yaya yolcu geçişlerine kapatılan Türkiye Gürcistan sınırındaki Sarp Sınır Kapısı 1 Haziran 2021 tarihinde yeniden geçişlere açılmıştı.

Bulgarlardan sonra şimdi de Gürcü akını: Dolu bavulla dönüyorlar
Bulgarın Edirne’ye akınından sonra şimdi de Gürcüler Artvin’e akın ediyor.

VALİZLER AĞZINA KADAR DOLDU

Kimlikli geçişlerin devam ettiği gümrük kapısında bu kez, bavul ticareti yoğunluğu yaşanıyor. Kurdaki dalgalanmayı fırsat bilen Gürcistan uyruklu vatandaşlar sabahın erken saatlerinde gümrük kapısını kullanarak, ülkemize boş bavullarla giriş yapıp Kemalpaşa ve Hopa İlçelerinden alış veriş yaptıktan sonra akşam saatlerin ülkelerine dolu bavullarla geri dönüyor. Bu hareketliliğin ana nedeni olarak ise 1 Gürcistan Larisi'nin 4,28 TL olması gösteriliyor.

Bulgarlardan sonra şimdi de Gürcü akını: Dolu bavulla dönüyorlar
Kimlikli geçişlerin devam ettiği gümrük kapısında bu kez, bavul ticareti yoğunluğu yaşanıyor. 

“BİRAZ OLSUN SON SÜREÇTE YÜZLERİ GÜLÜYOR”

Kemalpaşa ilçesinin bir dönem bavul ticaretinin merkezi İstanbul-Laleli benzer hareketliliğini yaşandığını İfade eden Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, Sarp Sınır Kapısı’nın yolcu geçişlerine açılmasının ardından, bölgede hem ticaretin hem de sosyal hayatın yeniden canlandığını söyledi. Akyürek, "Kemalpaşa ve Hopa ilçelerinde 700’e yakın tekstil mağazamız var. Özelikle tekstil ve gıdada sektörlerinde hareketlilik var. Pandemi nedeniyle 2 yılda yakın kapının kapalı olmasından kaynaklı zor günler geçiren esnafımızın biraz olsun son süreçte yüzleri gülüyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...