Tgrt Haber
13 Ağustos 2022 11:02 - Güncelleme : 13 Ağustos 2022 11:13

Çalışan emeklilere kötü haber: Yargıtay 'kıdem tazminatı' tartışmasına son noktayı koydu

Yargıtay, çalışan emeklilerin kıdem tazminatının hesaplanmasıyla ilgili emsal nitelikte bir karara imza attı. Yüksek Mahkeme, tazminatın emeklilik tarihindeki son maaşa göre belirlenmesine karar verdi.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Çalışan emeklilere kötü haber: Yargıtay 'kıdem tazminatı' tartışmasına son noktayı koydu
kıdem tazminatı,çalışan emekli

Yargıtay, emekli olmasına rağmen çalışan emeklilerin kıdem tazminatı hesaplanma usulüne ilişkin tartışmalara son noktayı emsal nitelikte bir karara imza atarak koydu.

İş Mahkemesi'nin kapısını çalan emekli işçi, kıdem tazminatını, yıllık izin ücretini, ulusal bayram ve genel tatil ücreti alacaklarının tahsilini çalıştığı işyerinden istedi. Davalı iş yeri iddiaları reddetti. Mahkeme, davanın kısmen kabulüne hükmedince davalı temyize gitti. Devreye giren Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, milyonlarca çalışan emekliyi ilgilendiren bir karara imza attı.

YARGITAY TARTIŞMALARA SON NOKTAYI KOYDU

Yargıtay, emekli olmasına rağmen çalışmaya devam eden emeklinin istifa etmesi halinde, kıdem tazminatının, emeklilik tarihindeki son maaşına göre hesaplanması gerektiğine hükmetti.

ÇALIŞAN EMEKLİNİN KIDEM TAZMİNATINI HESAPLAMA

Kararda; "Somut olayda, davacının Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan yaşlılık aylığı almaya başlamasına rağmen asıl işverene ait işyerindeki çalışmasına kesintisiz çalıştığı ortadadır. Bu çalışmasının istifa ile sonuçlanması sebebiyle kıdem tazminatına hak kazanamaz ise de emeklilik tarihine kadar geçen süre için kıdem tazminatı alacağına hak kazandığı sonucuna varılmıştır. Mahkemece davacının emeklilik tarihine kadar olan çalışma süresi yönünden kıdem tazminatı alacağına hükmedilmesi yerinde ise de tazminata esas ücretin belirlenmesinde hata yapıldığı anlaşılmaktadır. Davacının emeklilik tarihinden sonraki çalışması istifa ile sona erdiğinden bu döneme ilişkin çalışma süresi ile bu dönem sonundaki ücrete göre kıdem tazminatı hesaplanması yerinde değildir. Kıdem tazminatının hesaplanmasında esas alınması gereken (son) ücret, davacının emeklilik tarihindeki ücrettir. Gerek ücretin, gerekse ücrete ilave edilecek yardımların parasal değeri belirlenirken davacının emeklilik tarihi esas alınmalı, bu tarihteki tazminata esas ücret miktarı üzerinden hesaplama yapılmalıdır. Kıdem tazminatına esas ücretin belirlenmesinde hata yapılarak hüküm kurulması bozmayı gerektirmiştir" denildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...