Tgrt Haber
17 Şubat 2022 10:22 - Güncelleme : 17 Şubat 2022 10:51

Can gübresi ne kadar? Karma hayvan gübresi fiyatı ne oldu? İşte indirim sonrası gübre fiyatları

Gübre fiyatları Kabine Toplantısı ardından gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan çiftçiyi sevindiren tarım destek paketi hakkında açıklama yaparken ''Can gübresi ne kadar? Çay gübresi fiyatı ne oldu? Amonyum Sülfat gübresi nedir?’’ soruları gündeme geldi. İşte gübre fiyatları hakkında bilmeniz gerekenler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan can gübresi, karma hayvan gübresi indirimini duyurdu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan can gübresi, karma hayvan gübresi indirimini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı ardından önemli açıklamalarda bulundu. Üre ve çay gübrelerine hafta başında yapılan indirime ek olarak can gübresi, çay gübresi ve karma hayvan gübresine indirim yapıldığını müjdeledi. Yapılan gübre indirimi bugün itibariyle geçerli olacak.

CAN GÜBRESİ NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı ardından yaptığı konuşmasında gübre fiyatları hakkında açıklama yaptı. Hafta başında üre ve can gübresine yapılan yüzde 30’a varan indirime ek olarak yeniden indirim yaptıklarını duyurdu.

Peki can gübresi fiyatı ne kadar?

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından yapılan açıklamaya göre can gübresi 6.150 TL fiyatından satılacak.

Can gübresi ne kadar? Karma hayvan gübresi fiyatı ne oldu? İşte indirim sonrası gübre fiyatları

ÇAY GÜBRESİ FİYATI NE OLDU?

Çay yetiştiriciliğinde kullanılan çay gübresi hem ürün hem de toprakta verim almaya neden olur. Düzenlemeler ile verimi arttırmak için artık organik gübre kullanımı zorunludur. Çay gübresi ile çayda alınan mahsul % 20 oranında artış gösterir. Peki çay gübresi ne kadar?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre gübre fiyatlarına indirim geldi. Buna göre çay gübresi 7.500 TL fiyatla Tarım Kredi Kooperatiflerinde satılıyor.

KARMA HAYVAN GÜBRESİ NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın girdi maliyetlerini düşürmek amacıyla karma hayvan yemi için yüzde 12 indirim açıkladı.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri resmi internet sitesinde ''17 Şubat 2022 Perşembe günü itibarıyla da CAN gübresi, Amonyum Sülfat ve Nitro-Power gübrelerinde % 30’a varan oranlarda indirime gidilmiştir. Yapılan indirim doğrultusunda üreticilerimiz CAN gübresini 6.150 TL, Amonyum Sülfat gübresini 6.800 TL ve Nitro-Power gübresini ise 8.200 TL fiyatla Kooperatiflerimizden temin edebileceklerdir'' açıklamasına yer verdi.

AMONYUM SÜLFAT GÜBRESİ NEDİR?

Amonyum Sülfat gübresinde yüzde 30 indirim yapılacağı açıklandı. Peki amonyum sülfat gübresi %21 oranında amonyum azotu (N) ve %24 oranında sülfat formunda kükürt (S) içeren bir gübredir. Kristal yapıya benzemesinden dolayı ''Şeker Gübresi'' olarak bilinir. Kükürt bakımından zengin olmasından dolayı bitkilerin kükürt gereksinimi karşılar.

 Amonyum Sülfat gübresi indirim açıklamasının ardıdnan 6.800 TL fiyatına satılıyor. 

Can gübresi ne kadar? Karma hayvan gübresi fiyatı ne oldu? İşte indirim sonrası gübre fiyatları

NİTROPOWER GÜBRE NE İŞE YARAR? 

Nitropower gübrede yüzde 30 indirim yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gübre indirimi açıklamasınına ardından Nitro-Power gübresi 8.200 TL fiyatına satılıyor. Peki nitropower gübresi ne işe yarar?

Nitro-power gübresi içeriğinde üre ve amonyak azotunun yanı sıra kükürt bulunan granül formda azotlu gübredir. %33 azot içeren nitropower tahıllar, endüstri bitkileri, meyveler, sebzeler, baklagiller ve tüm diğer bitkilerde azot kaynağı olarak kullanılır. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...