Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Eylül 2021 11:11

Çanakkale Köprüsü’nün geçiş ücreti belli oldu

18 Mart 2022’de hizmete alınması planlanan Çanakkale Köprüsü’nün geçiş ücreti belli oldu. Köprünün geçiş ücreti 15 euro (Yaklaşık 150 TL) olacak.

Çanakkale Köprüsü’nün geçiş ücreti belli oldu
Çanakkale Köprüsü

Avrupa ve Asya kıtasını birbirine bağlayacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü’nde sona gelindi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, dün beraberindeki heyet ile birlikte köprünün ‘kedi yolu’nu kullanarak Asya’dan Avrupa’ya yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş sonrasında sorulara cevap veren Bakan Karaismailoğlu, köprü geçiş ücretinin 15 euro olacağını açıkladı. Bakan Karaismailoğlu şu açıklamalarda bulundu. 

30 DAKİKALIK YOL 6 DAKİKAYA İNİYOR

"Mevcut geçişler, gemi ve feribotla sağlanıyor. Gemiyle 30 dakikanın üzerinde bir geçiş süresi var. Tabi bu süre gemiye bindikten sonra. Hele hava bozuk olduğu zaman, buranın havası rüzgarlı ve sisli oluyor gemiler kalkamıyor, bekliyorlar. Şu anki mevcut gemi tarifesine göre 85 lira ücret alınıyor sadece otomobilden ve şoförden. Yolcudan da ayrı bir ücret alınıyor. Köprü açılış ücreti, açıldıktan sonra 15 euro olacak. Trafiğin, kuyruğun olmadığı bir günde 30 dakikalık yolu 6 dakikada geçecekler. Köprünün, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107'nci yıl dönümüne rastlayan 18 Mart 2022'de hizmete alınması planlanıyor."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...