Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Şubat 2014 15:04

Candy Crush borsaya giriyor

Dünyada en çok oynanan oyunlar arasında bulunan Candy Crush borsada işlem görecek.

Candy Crush borsaya giriyor
Candy Crush borsaya giriyor, Candy Crush oyunu, halka arz başvurusu,

Popüler Candy Crush Saga oyununun da tasarımcısı olan King Digital Entertaintment New York Menkul Kıymetler Borsası'na halka arz için resmi başvuruda bulunulduğunu açıkladı. Şirket, hisse sayısı ya da fiyat aralığı için henüz bir karar verilmediğini belirtti. 2002 yılında kurulan Londra merkezli King, Apple iPhone ya da Google'ın Android işletim sistemini kullanan telefonlar için ürettiği oyunlarla bilinirliğini artırdı. Şirketin en popüler oyunu ise Nisan 2012'de Facebook üzerinden kullanıcılara sunulan ve iPhone ile Google Play aracılığıyla en sık indirilen ücretsiz oyun Candy Crush Saga.
Başvuruda sunulan belgeler şirketin yalnızca birkaç yıl içinde inanılmaz bir büyüme oranı yakaladığını gösterdi. 2012'de 7.8 milyon dolar kar açıklayan şirketin karı 2013'te ise 567.6 milyon dolara tırmandı. Benzer bir sıçrama gösteren kazanç da 164.4 milyon dolardan 1.88 milyar dolara yükseldi. Şirketin hisse kodu seçimi ise muhtemelen "KING" olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...