Tgrt Haber
25 May 2022 08:12 - Güncelleme : 25 May 2022 08:26

25 Mayıs gram, çeyrek, cumhuriyet altını ne kadar? İslam Memiş altın için 'şimdi zamanı değil' diyerek uyardı: Hepsi tek tek patlayacak, tutamayacaklar

Altın fiyatlarında tansiyon yükseliyor. Fed’in şahin tonda faiz açıklamalarına rağmen dolar endeksinin test ettiği tarihi zirvelerinden geri çekilmesi küresel piyasalarda ons altını 1.860 dolar üzerine taşıdı. Yurt içinde gram altın 16 TL bandını aşan dolar/TL kuru ve uluslararası piyasalardaki veri akışına bağlı yönünü yukarı tutmaya devam ediyor. Elindeki varlıkları kaybetmemek adına vatandaşlar ‘’Gram, çeyrek, cumhuriyet altını ne kadar? Altın yükselir mi düşer mi?’’ sorularının cevabını arıyor. Ünlü ekonomist İslam Memiş altın fiyatı için ‘şimdi zamanı değil’ diyerek uyardı.

Editör: Zehra Erdin / Kaynak: TGRT Haber
Ünlü ekonomist İslam Memiş yükselen altın fiyatları hakkında 'tutmayacaklar' değerlendirmesinde bulundu.
islam memiş,altın,dolar,fed,gümüş,euro
Ünlü ekonomist İslam Memiş yükselen altın fiyatları hakkında 'tutmayacaklar' değerlendirmesinde bulundu.

Altın fiyatları Fed tutanakları ve dolar endeksinin 101 seviyesine gerilmesiyle gerginliğini sürdürüyor. Küresel piyasalarda ons altın fiyatı yukarı yönlü hamlelerine devam ediyor. Gram altın ise dolar endeksinin çöküşüyle yükselen küresel altın fiyatlarının peşine takılarak 965 seviyesini aştı. Peki gram altın yükselir mi düşer mi?  

GRAM ALTIN NE KADAR? 

Küresel altın fiyatları dolar endeksinin 105 seviyesinde 101 bandına kadar düşmesiyle yükseldi. Kıdemli emtia analisti Tapan Patel ''Altın fiyatları, küresel büyüme endişeleri ve yüksek enflasyonun desteğiyle halen üst aralıkta işlem görüyor'' ifadelerini kullandı.

Altın uzmanı Jigar Trived ise altın değerlendirmesini ''Dolar endeksindeki zayıflık ve ABD Hazine tahvillerinin son zamanlardaki yüksek seviyelerinden gerilemesi altın için destekleyici bir ortam sağladı'' şeklinde yaptı. Uzmanlar teknik olarak, 1868 doların üzerindeki bir kırılma, 1885 dolar ve 1900 dolara doğru bir hareketi tetikleyebileceğini ifade etti. Gram altın ons altın fiyatındaki yükseliş ve dolar/TL kuru ile ataklarına devam ediyor. Peki gram altın ne kadar? 

25 Mayıs Çarşamba gram altın 967 TL’den el değiştiriyor. 

25 Mayıs gram, çeyrek, cumhuriyet altını ne kadar? İslam Memiş altın için 'şimdi zamanı değil' diyerek uyardı: Hepsi tek tek patlayacak, tutamayacaklar

25 MAYIS CANLI ALTIN FİYATLARI 

Altın fiyatları uzun süren baskılama süreci ardından sert yükselişlerine devam ediyor. ABD dolar endeksinin 19 yılın zirvesinden 101 seviyesine kadar gerilemesi altın başta olmak üzere emtia fiyatlarını uçurdu. Yatırımcılar ABD’den gelecek son Fed toplantısının tutanaklarına odaklandı. Altın Fed başkalarının sert açıklamaları ve faiz artırım sürecine dair açıklamalarına rağmen yükselen enflasyon karşısında güvenli liman olma özelliğini sürdürüyor. İşte 25 Mayıs canlı altın fiyatları:

  • Çeyrek altın: 1,576 TL alış, 1,599 TL satış
  • Yarım altın: 3,151 TL alış, 3,198 TL satış
  • Cumhuriyet altını: 6,292 TL alış, 6,372 TL satış
  • Ons altın: 1.861 dolar

ALTIN FİYATINDA FED BEKLEYİŞİ 

Altın fiyatları ABD Merkez Bankası(Fed) tutanakları ile yönünü bulacak. Fed, 3-4 Mayıs tarihli toplantısına ilişkin tutanakları açıklayacak. Önemli veri öncesi Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Fed'in aşırı yüksek enflasyon ile başa çıkmak için faizleri artırmaya devam edebileceğini, faiz artırımlarının ekonomiyi resesyona sokmayacağına inandığını söyledi.

Emtia uzmanları piyasalarda bu hafta oynaklığın devam edeceğinin altını çizdi. 

İSLAM MEMİŞ ALTIN YORUMU: BU FİYATTAN ALINMAZ 

Ünlü ekonomist İslam Memiş altın fiyatlarındaki yükseliş devam ederken yatırımcıyı şu sözlerle uyardı: 
''Korku ve panikle dolara, altına ve gümüşe giriş yapma zamanı değil. Bu konuda sabırlı olmak gerekiyor. Türkiye, dolarda kırmızı çizgi olarak 16.40 TL’yi belirlemiştir. Vatandaşlar gaza gelmesin, soğuk kanlılığını korusun. Bu seviyeler daha önce alanların kar yapma seviyeleri. Bu seviyelerden maliyet yapmak mantıklı değil. Doların 16.40 TL’yi bulmasından sonra aşağı yönlü bir düşüş trendi görebiliriz. Altında ve dolarda ciddi anlamda bir yükseliş trendi var. Buradan dolar ve altın alınmaz. Alınacaksa bile kademeli alım yapmak gerekiyor'' 

İslam Memiş döviz ve altın fiyatları için Haziran ayını işaret etti. Haziran ayı mola, temmuz ise pik ayı olacak'' uyarılarında bulundu. 

Son haftalarda ekran fiyatı ile serbest piyasalardaki fiyatın farklı olduğunu üstüne basa basa açıklayan İslam Memiş sosyal medyadan yaptığı paylaşımda ''Serbest piyasalarda makas aralığı normalleşiyor. Şu an; Gram altın 946,68-950,16 Dolar/TL 15,83-15,83 Geçen haftalara kıyasla iyi'' mesajını yer verdi. 

Finans analisti sosyal medya hesabındna ''Tek tek patlayacak. Altın ve gümüş nakittir, tutamayacaklar'' mesajını paylaştı. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...