Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 May 2022 07:47 - Güncelleme : 18 May 2022 08:26

Gram, çeyrek, cumhuriyet altını ne kadar? İslam Memiş altın için 'düşüşler sahte' uyarısı: Fırsatı değerlendirin

Altın fiyatlarında Fed etkisi sürüyor. Mayıs ayında 50 baz puan artış yapan ve yıl içinde faiz artırım sürecinin devam edeceğini söyleyen Fed başkanı Powell dün ‘’Enflasyon düşene kadar faizi artırmaya devam edeceğiz’’ mesajını verdi. Agresif açıklamaların ardından ons altın baskılanırken gram altın dolar/TL kuruna bağlı olarak yükselişini sürdürdü. Yatırımcılar ‘’Altın düşer mi yükselir mi? Gram, çeyrek, yarım, cumhuriyet altını ne kadar?’’ sorusunun cevabına odaklandı. İşte 18 Mayıs güncel altın fiyatları

Editör: Zehra Erdin / Kaynak: TGRT Haber
Küresel altın piyasası Fed başkanı Powell'ın açıklamaları sonrası baskılanırken gram altın dolar/TL kuruna bağlı olarak yüksek seyirde kaldı.
islam memiş,fed,altın,
Küresel altın piyasası Fed başkanı Powell'ın açıklamaları sonrası baskılanırken gram altın dolar/TL kuruna bağlı olarak yüksek seyirde kaldı.

Amerikan Merkez Bankası Fed başkanı Jerome Powell altın ve dolar fiyatı üzerinde etkili olan faiz artırım sürecine ilişkin şahin açıklamalarda bulundu. Powell ABD Merkez Bankası’nın hedefine ulaşılana kadar "zorlamaya" devam edeceğini ifade etti. Altın fiyatları Powell sonrası baskılanırken elindeki varlıklara sahip çıkmak isteyen vatandaşlar ‘’Altın alınır mı satılır mı?’’ sorusunun cevabına odaklandı.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Küresel altın fiyatları Fed etkisiyle baskılanırken yurt içinde gram altın dolar/TL kuruna bağlı olarak yukarı yönlü trendine devam ediyor. Ons altın bugün 1.808 dolar seviyesinde işlem görürken uzmanlar Fed sonrası için beklenen işlem aralığının 1785 destek ile 1825 direnç arasında olacağını ifade etti. Yurt içinde dolar fiyatı 16 TL kapısına dayanırken yatırımcı ‘’Gram altın ne kadar?’’ sorusuna odaklandı.

18 Mayıs Çarşamba gram altın 925 TL’den el değiştiriyor.

Gram, çeyrek, cumhuriyet altını ne kadar? İslam Memiş altın için 'düşüşler sahte' uyarısı: Fırsatı değerlendirin

CANLI ALTIN FİYATLARI

Altın fiyatları Fed başkanı Powell’in açıklamaları sonrası baskılanma sürecini sürdürdü. Piyasa stratejisti Bob Haberkorn ''Fiziksel altın ve gümüş için muazzam bir talep var" değerlendirmesinde bulundu. İşte 18 Mayıs canlı altın fiyatları: Çeyrek altın: 1,512 TL alış, 1,534 TL satış Yarım altın: 3,024 TL alış, 3,069 TL satış Cumhuriyet altını: 6,039 TL alış, 6,116 TL satış Ons altın: 1.808 dolar Emtia analistleri yakın vadede altın için ters rüzgarların olduğunu ifade etti.

CANLI ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN!

İSLAM MEMİŞ ALTIN YORUMU

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş altın fiyatı için ‘’Ekrandaki düşük fiyatlara aldanıp sevinmeyin’’ uyarısını yaptı. Ekranda 925 görünen gram altın serbest piyasada 940 lira  Altın fiyatlarında yönün yukarı doğru olduğunu ifade ederken bu hafta için yatırımcının ‘’Altın yükselir mi?’’ sorusuna cevap verdi. İşte İslam Memiş altın tahmini:

''Dolar güçlü olabilir ve emtia fiyatları ons bazında baskılanabilir. Ancak bugünden itibaren haftanın son işlem gününe kadar dolar endeksinin gerilemesini bekliyorum.'' Memiş Powell’in açıklamaları sonrası sosyal medya hesabından ‘’Powell ‘ilklerin dünyasındayız’ dedi. 'Değişim hızlı olacak’ mesajını paylaştı. ''Ortada bir hikaye var. Birinin şair birinin şiir olduğu…'' dedi.

Ünlü ekonomist düşüşlerin kalıcı olmadığını ve kısa süreli geri çekilmelerin yatırımcına alım fırsatı sunduğunu ifade etti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...