Tgrt Haber
15 May 2015 15:43

CarrefourSA dev zinciri satın aldı

CarrefourSA tarafından yapılan açıklamaya göre, anlaşma gerekli onayların alınmasının ardından geçerli olacak.

CarrefourSA dev zinciri satın aldı
CarrefourSA,

Açıklamada, CarrefourSA'nın, Kiler Alışveriş Hizmetleri Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'nin yüzde 85 hissesini satın almak için hisse devir anlaşması imzaladığı bildirildi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen CarrefourSA Genel Müdürü Mehmet Nane, sene başında 2015 yılını vites büyütme yılı olarak belirlediklerini ve büyüme adına satın alma hamlelerini değerlendirebileceklerini dile getirdiğini anımsatarak, "Perakende sektörünün önemli oyuncularından Kiler'in yüzde 85 hissesinin CarrefourSA bünyesine katılmasının mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
Nane, şunları kaydetti:
" CarrefourSA olarak önceki satın almalarımız sırasında yaptığımız açıklamalarda karşımıza çıkabilecek uygun fırsatları değerlendirebileceğimizi söylemiştik. Bundan sonra da büyümemize katkı sağlayabilecek inorganik hamleleri değerlendirmeye devam edeceğiz. Kiler’inCarrefourSA bünyesine katılmasıyla birlikte bu hedefimize ve organize perakende sektöründe hak ettiğimiz konuma doğru adım adım ilerliyoruz. Satın almanın sektörümüze, CarrefourSA'ya ve Kiler'e hayırlı olmasını temenni ederim."
2015'in üçüncü satın alması
CarrefourSA geçen aylarda İsmar'ın Türkiye çapındaki 26 marketi ile Antalyalı 1e1 Marketleri'nin 29 marketini bünyesine katmak üzere anlaşmaya varmıştı.
Bu arada, şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, hisse devir bedelinin pazarlık usulüyle belirlendiği ve bedelin tamamının hisse devrinin gerçekleşeceği kapanış gününde peşin olarak nakden ödeneceği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...