Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Nisan 2021 12:37

Çay üreticileri taban fiyatta artış istiyor

Çay üreticileri, yaklaşan çay sezonu öncesinde yaş çay alımındaki taban fiyatın 5 liraya yükseltilmesini talep ediyor.

Çay üreticileri taban fiyatta artış istiyor
çay,taban fiyat,rize,ekonomi

Yaklaşan yaş çay sezonu öncesinde çay üreticileri, bu yıl yaş çay alım taban fiyatının 5 TL olarak belirlenmesini istiyor.

2021 yılı yaş çay sezonunun açılmasına yaklaşık 1 ay kala Rizeliler, bakım ve budamalar için çaylıklara girerek bakımlarını tamamlamaya başladı. Gözler Tarım ve Orman Bakanlığının belirleyeceği yaş çay taban fiyatına çevrilirken, Rizeli çay üreticileri geçtiğimiz yıl 3 lira 27 kuruş olan yaş çay taban fiyatının bu yıl 5 TL olması gerektiğini ifade ediyor. Rize Ziraat Odası ise yaş çay taban fiyatı için 4.40 liranın yeterli olacağını savunuyor.

Bu yıl çay fiyatının 5 TL olarak belirlenmesi gerektiğini dile getiren Oğuz Kaytaz isimli çay üreticisi, “Gübre fiyatları 2 bin 650 lirayı buldu, hiçbir şey yetişmiyor. Çayın fiyatı ne gübresine yetişiyor, ne nakliyesine. O nedenle çay fiyatı en az 5 lira olmalı” ifadelerini kullandı.

Çay taban fiyatının 5 TL’nin altına düşmemesi gerektiğini söyleyen Oryal Karafazlıoğlu ise “Pandemi nedeniyle vatandaşlarımız zaten zor durumda. Gübre fiyatları çok yüksek. O nedenle en az 5 TL olması gerekiyor. Zaten sıkıntılı dönemden geçiyoruz, 5 TL anca kurtarır” derken, Davut Köse de, “Günümüzün şartlarına göre en az 4 lira olması lazım. Burada önemli olan ÇAYKUR’un vatandaşın elindeki bütün çayı alması lazım” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...