Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 May 2014 14:34

Ceyhan'dan 1 milyon varil petrol yüklendi

Yıldız, Kuzey Irak'tan gelen ve Ceyhan'da depolanan ham petrolün 1 milyon varillik kısmının yüklemesinin dün akşam yapıldığını söyledi.

Ceyhan'dan 1 milyon varil petrol yüklendi
kuzey ırak, ceyhan, petrol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kuzey Irak'tan gelen ve Ceyhan'da depolanan ham petrolün 1 milyon varillik kısmının yüklemesinin dün akşam saat 22.00 itibarıyla yapıldığını ve yola çıkarıldığını, söz konusu petrolün muhtemelen Almanya veya İtalya'ya gideceğini belirtti. Yıldız, AK Parti Genel Merkezine gelişinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Soma'daki maden faciasına ilişkin bilirkişi ön raporunda ölü sayısının 307 olarak geçtiğinin anımsatılması üzerine Yıldız, hayatını kaybeden işçi sayısının 301'den fazla olduğunu iddia edenlerin bunu ispatlamak ve bu kişilerin isimlerini vermekle mükellef olduğunu vurguladı. 
Bu konuyla alakalı halkın kafasında bir karışıklık oluşturulmaya çalışıldığını ifade eden Yıldız, "Ben savcılık raporunda bu geçiyorsa bunun sehven yapıldığı kanaatindeyim. Bunu açıklamak tabi ki bana düşmez. Savcılık bu manada açıklama yapacaktır ama şu anda bizim elimizdeki kesinleşmiş, anne babasıyla ve bütün işçi kayıtlarıyla beraber rakamlar bunu söylüyor" ifadelerini kullandı. Bakan Yıldız, bu konunun çok fazla uzatılmasının sıkıntı vereceğine de dikkati çekti. Redevans sisteminin değiştirilmesine yönelik düzenleme yapılıp yapılmayacağı yönündeki soruyu yanıtlarken de Yıldız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Bakanlar Kurulunda madenciliğin sendikalardan sivil toplum örgütlerine, akademisyenlerden kamu ve özel sektör temsilcilerine kadar tüm paydaşlarla ele alınacağı bir yapıyı kurguladığını belirtti. 
Yıldız, facianın meydana geldiği madende ihaleyle hizmet alım sözleşmesi imzalandığını belirterek, şöyle konuştu: 
"Sosyal medyada bir CHP'li milletvekilinin başlattığı ve son derece yanlış yönlendirdiği bir konu var. Bunun ihalesiz yapıldığına dair. Dün TBMM'de grubu bulunan/bulunmayan bütün partilere ikişer nüsha, hem ihale ilanlarını, hem ihale tutanaklarını, bununla ilgili yönetim kurulu kararlarını, komisyon kararlarının her birisini verdim. O milletvekilinin kalkıp 'Ben bilerek yalan söyledim. Bundan dolayı da yalnızca AK Partilileri değil, aynı zamanda halkımı da yanılttım' diyerek açıklama yapmasını bekliyorum. Basın mensubu arkadaşlarıma da bu evrakları dağıtacağım ve sizler de bunu kamuoyuyla paylaşacaksınız. İster redevans, isterse hizmet alımı yoluyla yapılan bütün bu işlemler üzerinde tekrar bir çalışma yapıyor Bakanlığımız" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...