Tgrt Haber
01 Mart 2017 14:50

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar, kapalıçarşı güncel altın fiyatları | 01.03.2017

1 Mart Çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu yatırımcısı tarafından merak ediliyor. Altın fiyatları Trump'ın konuşması sonrası düşüşe geçti. Altının düşüşü sonrası Kapalıçarşı'da alımlar artmaya başladı. Altının güncel fiyatını uzmanlar değerlendirdi...

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar, kapalıçarşı güncel altın fiyatları | 01.03.2017
çeyrek altın fiyatları, altın fiyatları, kapalıçarşı altın fiyatı, altın fiyatı, altın ne kadar, altın ne kadar oldu,

Sondakika altın fiyatları belli oldu. Altın güncel fiyatları yatırımcılar tarafından merakla bekleniyordu. Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0.5 düşüşle 1,244.93 dolarda bulunuyor. Altın Pazartesi günü 1,263.8 dolar ile 11 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyeyi görmüştü. Kapalıçarşı'da öğle  saatlerinde oluşan fiyatlara göre, gram altın 145,20 liradan, çeyrek altın 235 liradan, yarım altın 470 liradan, Cumhuriyet altını ise 962 liradan alınıyor. İşte altın fiyatları...

TRUMP'IN KONUŞMASI ALTININ FİYATINI DÜŞÜRDÜ

Altın fiyatları, Başkan Donald Trump'ın Kongre ortak oturumunda yaptığı konuşmanın ardından doların gücünü koruması ve yatırımcıların Mart ayında faiz artırımına ilişkin beklentilerinin artmasının ardından düşüşünü üçüncü güne taşıdı. Singapur'da Oanda Corp. kıdemli piyasa analisti Jeffrey Halley, "Trump'ın konuşması söylem bakımından yüksek detay bakımından düşüktü ve söylediği her şey zaten doları fiyatlaması içindeydi," dedi ve "Doların Londra seansına doğru gevşemesini bekliyorum ve bu durum altına yardımcı olacak" şeklinde görüş bildirdi.

Dikkatlerin şimdi Fed Başkanı Janet Yellen'ın Cuma günü yapacağı konuşmaya ve aynı zamanda Avrupa'daki konulara çevrildiğini söyleyen Halley, "Fed yetkililerimin son dönemdeki söylemlerinin ardından, eğer Yellen şahin tonlu konuşursa, Mart ayı toplantısı beklenmedik bir şekilde 'canlı' olacak" şeklinde görüş bildirdi.

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar, kapalıçarşı güncel altın fiyatları | 01.03.2017

ALTIN FİYATLARINA UZMAN YORUMU

AA Finans Analisti İslam Memiş, altın fiyatlarındaki geniş bant içindeki dalgalı hareketin, piyasalardaki belirsizlikten kaynaklandığını söyledi.

Altının ons fiyatında 1.260 dolar seviyesinin önemli direnç konumuna geldiğini belirten Memiş "ABD Başkanı Donald Trump'ın diğer gelişmiş ülkelerle ilgili tedirginliğe neden olan söylemleri, Fed'in faiz artırım sürecine ilişkin belirsizlikler, ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde ve dolar endeksinde yaşanan düşüşler şubat ayında altın fiyatlarını olumlu yönde destekledi." dedi.

Memiş, ABD'den açıklanan dördüncü çeyrek büyüme rakamlarının beklentilerin altında kalması Fed üyelerinin açıklamalarının ardından altının ons fiyatının gerilediğine dikkati çekerek, bundan sonraki dönem için de Trump'ın söylemleri ve Fed üyelerinin konuşmalarının hafta boyunca altın fiyatlarının yönü üzerinde belirleyici olacağını dile getirdi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...