Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Haziran 2019 09:30

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 24 Haziran 2019 güncel çeyrek altın fiyatları

23 Haziran İstanbul seçimlerinin ardından gram altın, 260 lira seviyesinde dengelendi. Çeyrek altın 430 lira ve Cumhuriyet altını ise 1,751 liradan işlem görüyor.

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 24 Haziran 2019 güncel çeyrek altın fiyatları
altın,,altın fiyatları,

ALTININ ONS FİYATI 6 YILIN ZİRVESİNİ GÖRMÜŞTÜ

ABD ve İran arasındaki gerilim, Avrupa Merkez Bankası (ECB) ile ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirimi sinyali vermesi ve ABD-Çin arasındaki ticaret müzakerelerinin etkisiyle değer kazanan altının ons fiyatı, geçen hafta 1.411,9 dolar ile 4 Eylül 2013'ten bu yana gördüğü en yüksek seviyeye ulaşmıştı. 

Değer kazancını üst üste 5. haftaya taşıyan altının ons fiyatı, bu haftayı yüzde 4,30 primle 1.399,08 dolardan tamamladı. Ons altın, yatırımcısına yılbaşından bu yana da yüzde 9,1 kazandırdı.

MERKEZ BANKALARININ ALTIN TALEBİNİN ARTMASI

Uzmanlar, Fed'in faiz kararı ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları sonrası altının ons fiyatının yükseldiğini ifade etti.

Küresel büyüme endişeleri, ticaret savaşları ve Fed'in faiz politikalarının yatırımcıları güvenli liman altına yönlendirdiğini belirten uzmanlar, merkez bankalarında altın talebinin artmasının da altının ons fiyatındaki yükselişlerde etkili olduğunu vurguladı.

Uzmanlar, Fed'in temmuzdaki faiz indirim olasılığının şimdiden fiyatlanmaya başladığını ifade ederek, "Ons altındaki yükselişler, 1.430-1.450 dolar seviyesi ile sınırlı kalabilir. Altının ons fiyatında kısa vade için 1.415-1.420-1.430 dolar seviyelerini direnç seviyesi olarak takip edeceğiz. Geri çekilmeler ise 1.320 dolara kadar sürebilir" ifadelerini kullandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...