Tgrt Haber
22 Aralık 2021 08:38

Çeyrek ve gram altın ne kadar? Dalgalı seyir devam ediyor! İslam Memiş altın tahmini

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın döviz ve ekonomi açıklamalarının ardından dolar fiyatındaki düşüşe bağlı olarak gram altın geriye çekildi. Yatırımcılar ibresini aşağı yönlü tutan ons altın ve dolar/TL kurundaki dalgalanma nedeniyle gram altın fiyatı hakkında araştırma yapıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Kur Korumalı Vadeli TL Mevduatı hakkında açıklama yaptı. Peki çeyrek altın, gram altın ve cumhuriyet altını ne kadar? İşte İslam Memiş gram altın tahmini.

Çeyrek ve gram altın ne kadar? Dalgalı seyir devam ediyor! İslam Memiş altın tahmini
islam memiş,altın,gram altın,çeyrek altın

Altın fiyatları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine Toplantısı açıklamasının ardından dolar/TL kurunda yaşanan düşüşle nedeniyle geriledi. Hafta başında 1000 TL sınırını aşarken açıklamaların sonrası gram altın 700 TL seviyelerine çekildi. İşte 24 Aralık Cuma altın fiyatları ve piyasalar.

GRAM ALTIN NE KADAR? 

Dolar/TL kurunda yaşanan hareketliliğe bağlı olarak gram altın düşüşe geçti. Haftaya 1060 TL seviyelerinde başlayan altın açıklamaların ardından 700 TL seviyelerine indi. Erdoğan kur yükselişi nedeniyle döviz satın alan vatandaşların önüne geçmek için yeni düzene geçtiklerini duyurdu. Cumhurbaşkanı açıklamasında ''İnsanlarımızın bankadaki TL varlığını, mevduat kazancı kur artışından yüksekse bu getiriyi elde edecek. Kur getirisi mevduat kazancının üstünde ise aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek. Bu kazanç stopaj vergisinden muaf tutulacak’' dedi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Sistemi hakkında açıklama yaptı. Nebati, ''Diyelim ki döviz hesabınız var, 10 bin dolar. 10 bin dolarınız varsa getir 10 bin dolarını, bugünkü kurdan çevir diyoruz. Bozuyorsunuz dövizinizi, 3 ay sonra 'Ben dövizimi istiyorum' derseniz paranızın karşılığını dolar bazında o günkü fiyatlarla. Nemanız 10 bin dolardan fazlaysa güle güle harcayın, biz size yatırdığınız 10 bin doların garantisini veriyoruz''  dedi. Nureddin Nebati dün akşam yaptığı açıklamada ''Bizim şu anda dünyayla aramızdaki enflasyon farkı yüzde yüzlere yaklaşan bir devalüasyon değil. geçmişten yüklenip gelen TL'nin değersiz olduğu bir sonucun ötesine geçen bir durum. Dolayısıyla bu köpük çok hızlı gidecek'' sözlerine yer verdi. Dolar/TL düşüşüne bağlı olarak gram altın fiyatları da çekildi. İslam Memiş dolar/TL kurundaki düşüşün devam edeceğinin altını çizerken vatandaşlar ''24 Aralık Cuma gram altın ne kadar?'' sorusunun cevabını arıyor. 

Buna göre 24 Aralık Cuma gram altın 673 TL’den el değiştiriyor. 

Çeyrek ve gram altın ne kadar? Dalgalı seyir devam ediyor! İslam Memiş altın tahmini

ÇEYREK ALTIN KAÇ TL? 

Ons altın, Fed faiz kararlarının beklentiler doğrultusunda çıkmasıyla ons altın dört haftanın ardından yükselişe geçerek 1800 doları gördü. ABD piyasalarındaki belirsizliklerin yeniden ortaya çıkmasıyla ons altın düşüşe geçerek 1.788 dolar civarına geriledi. Ons altın ve yurt içi dolar/TL kurunda yaşanan dalgalanmanın ardından ''Çeyrek altın ne kadar?'' sorusu gündeme geldi. 

24 Aralık Cuma çeyrek altın 1.139 TL’den satılıyor. 

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR? 

Dolar/TL kurunda yaşanan dalgalanma altın fiyatları üzerinde de etkili oldu. Yeni ekonomi programının açıklandığı ilk gün dolar fiyatındaki düşüşe bağlı olarak geriye çekilen altın fiyatlarından yararlanmak isteyen vatadaşların alım için panik havasına büründüğünü söyleyen analistlerr haftanın sonuna talebin normal seyrettiğini ifade etti. Vatandaşlar ''Cumhuriyet altını ne kadar?'' sorusunun cevabını arıyor. 

Cumhuriyet altını 4.544​ TL'den el değiştiriyor. 

İSLAM MEMİŞ ALTIN YORUMU 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş Erdoğan’ın ekonomi hamlesini doğru bulduğunu ifade ederken “Döviz kurunda köpük bir fiyatlanma vardı. Bu balon patladı ve ciddi bir düşüş yaşandı’’ sözlerine yer verdi. Gram altın üzerinde doğrudan etkili olan dolar/TL kuru için İslam Memiş ‘’Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamış olduğu bu programın kamuoyuna iyice anlatılması gerekiyor. Ayrıca kurum ve kuruluşların bir reklam çekimi yaparak kamu spotu ile bunu vatandaşlara sık sık anlatması gerekiyor. Eğer TL’deki güven tekrar gelirse 10 TL seviyesindeki rakamlar bana sürpriz gelmez. Döviz bir yatırım aracı değildir. Döviz borcu olan vatandaşlarımız varsa 12,50 seviyesini kademeli alım ve sat olarak değerlendirebilir. ABD merkez bankası FED 2022 yılında 3 kez faiz arttıracak. Bu da uluslararası piyasada da özellikle dolar kurunun ve doların değer artışını devam ettireceği bir süreci gösteriyor. Bu dışsal bir etken içsel bir şey değildir. Döviz borcu olanlar kademli olarak alabilir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...