Tgrt Haber
14 Aralık 2021 11:17

Çeyrek ve gram altın ne kadar? Fed toplantısı altın fiyatı üzerinde etkili olacak!

Yatırımcılar altın fiyatı için Fed toplantısına odaklandı. Gram altın fiyatları için önemli olan altın ons fiyatı Amerika Merkez Bankası tarafından açıklanacak verilere odaklandı. İslam Memiş altın için önemli değerlendirmelerde bulundu. Peki Fed toplantısı ne zaman? 14 Aralık Salı gram altın ne kadar? Çeyrek altın kaç TL?

Çeyrek ve gram altın ne kadar? Fed toplantısı altın fiyatı üzerinde etkili olacak!
islam memiş,gram altın,çeyrek altın,fed toplantısı

Küresel piyasalar Omicron varyantı etkileriyle endişeye neden olurken 3 doz aşının 32 kez mutasyona uğramış koronavirüs varyantı için etkili olduğu açıklandı. Rahatlatan açıklamaların ardından biraz nefes alan piyasalarda varyant etkileri hala görülüyor. ABD hisseleri Fed ve Omikron etkileriyle Pazartesi gününü kayıpla tamamlarken gözler Fed toplantısı öncesi altın fiyatına çevrildi. İşte 14 Aralık altın fiyatı hakkında bilmeniz gerekenler. 

14 ARALIK GRAM ALTIN NE KADAR? 

Altın yatırımcısı Amerika Merkez Bankası (Fed) toplantısına odaklandı. Altın fiyatları Fed’in gelecek yıl izleyeceği faiz kararlarına bağlı olarak hareketlenecek. Jeromy Powell tarafından açıklanacak Fed toplantısı kararları için bekleyiş sürerken analistler varlık alım hızını bir miktar daha azaltması bekleniyor. Ekonomistler gelecek yıl en az bir faiz artırımı beklediği Fed'in bu yılın son toplantısında faizi yüzde 0,00-0,25 seviyesinde tutacağını ifade etti. Ons altın Salı günü 1788 dolardan işlem görürken ''Gram altın ne kadar?'' sorusu gündeme geldi. 

14 Aralık Salı gram altın 816 TL’den alıcı buluyor. 

ÇEYREK ALTIN KAÇ TL? 

Altın yatırımcına tavsiyelerde bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ''Yatırımcı öncelikle eski Türkiye ekonomisinin olmadığını kabullenmeli. Burada yapılması gereken tek şey varlıklara sahip çıkılması. Ama yeni yatırımcıların ‘nerden satarım, ne alırım da para kazanırım’ düşüncesi var. Ancak böyle piyasayı vatandaşların teknik olarak sürdürmesi ve uygulaması çok zor'' değerlendirmelerinde bulundu. 

Gram altın fiyatına bağlı olarak çeyrek altın da yükselişe geçti. Çeyrek altın 1.335 TL’den el değiştiriyor. 

Çeyrek ve gram altın ne kadar? Fed toplantısı altın fiyatı üzerinde etkili olacak!

FED TOPLANTISI NE ZAMAN? 

Yatırımcıların ve piyasanın merakla beklediği Fed toplantısı ardından ons altın ve buna bağlı olarak gram altının hareketlenemsi bekleniyor. 
Altın fiyatları yatırımcıların gündeminden düşmezken yaptığı tahminleri bir bir tutan stratejist ve araştırmacı yazar Haluk Özdil geçtiğimiz günlerde yaptığı değerlendirmesinde gram için tahminde bulundu ve 1000 TL seviyelerine yükselme ihtimalinin altını çizdi.  Fed toplantısı 15 Aralık Çarşamba saat 21:00’de gerçekleşecek. Ünlü İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times'ın (FT) önde gelen 48 ekonomistle yaptığı ankete göre, Amerika Merkez Bankası'nın (Fed) 2022 yılı Mart ayına kadar varlık alımlarını sonlandırması ve bunun hemen ardından da faiz artışına gitmesi bekleniyor. Fed'in federal fonlama faizi şu an yüzde 0-0,25 aralığında bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...