Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Ocak 2018 18:32

Cezası 2 bin 100 TL

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, düzenleme gereği iki yılda bir tartıların muayenelerinin yaptırılması gerektiğini anımsatarak, "Terazilerinizi muayene ettirmeyi unutmayın. Terazisini zamanında muayene ettirmeyene 2 bin 100 lira idari para cezası kesileceği gibi tartıya el konulabilir" ifadesini kullandı.

Cezası 2 bin 100 TL
ceza,ekonomi,tesk

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, Tartı Aletleri Muayene Yönetmeliği kapsamında tartıların muayenelerinin iki yılda bir yaptırılması gerektiğini belirtti.

Pazarcılar tarafından kullanılan ve tartı kapasitesi 2 bin kilogram ve altında olan, otomatik olmayan elektronik tartı aletlerinin muayenelerinin belediye ölçü ayar memurlarınca yapıldığını ifade eden Palandöken, "Tartı kapasitesi 2 bin kilogram ve altında olan, otomatik olmayan tartıların muayeneleri de yetkili servislerce yapılıyor. Terazilerinizi muayene ettirmeyi unutmayın. Terazisini zamanında muayene ettirmeyene kesilen ceza, bu yıl 2 bin 100 lira olarak uygulanacak. Aynı zamanda muayenesi yapılmayan teraziye el konulabilecek" uyarısında bulundu.

TESK Başkanı Palandöken, kullanıcıların, damga süresini tamamlamış tartı aletleri için dilekçe vermesi gerektiğine dikkati çekerek, "Periyodik muayene için tartı aletinin tipi, markası, seri numarası, sınıfı ve kapasitesinin yer aldığı başvuru formuyla birlikte il müdürlüklerine, yetkili muayene servislerine ya da belediye ölçüler ve ayar memurluklarına müracaat edilecek" ifadesini kulladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...