Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Kasım 2018 23:41

Cezayir ile Çin arasında fosfat anlaşması!

Cezayir ile Çinli şirketler arasında, ülkenin doğusundaki Tibse kenti ve çevresindeki vilayetleri kapsayan fosfat üretim anlaşması imzalandı.

Cezayir ile Çin arasında fosfat anlaşması!
cezayir,

Cezayir'in Sonatrach şirketi ile Çinli yetkililer arasında Tibse  kentinde düzenlenen basın toplantısında, iki ülke arasında 6 milyar dolarlık  fosfat anlaşması imzalandığı belirtildi.
 
Basın toplantısına katılan yetkililer tarafından verilen bilgilere  göre, halihazırda yıllık 1 milyon ton olan fosfat üretimi, 2022'de 10 milyon tona  çıkarılacak.

İmzaların atılmasının ardından yaptığı açıklamada Başbakan Ahmed  Uyahya, ülkenin doğusunun kalkınmasına büyük katkı sağlayacak anlaşmanın 4 büyük  vilayeti kapsayacağını belirtti.
 
Cezayir'in dünyanın en büyük üçüncü fosfat rezervine sahip olduğunu  hatırlatan Uyahya, imzalanan anlaşmanın devasa bir proje olduğunu vurguladı.
 
Cezayir fosfat projesiyle 2022 yılı ve sonrasında yıllık 2 milyar  dolar ihracat geliri elde etmeyi planlıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...