Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Ocak 2022 06:51

Çiftçiye ucuz gübre yolda: Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar'la görüşecek

Son bir yılda 4 kat artan gübre fiyatları çiftçiyi zorda bıraktı. Çiftçilerin talebi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletildi. En büyük üretici olan Katar'dan gübre alınıp, düşük fiyatla çiftçiye verilecek.

Çiftçiye ucuz gübre yolda: Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar'la görüşecek
çiftçi,gübre desteği,erdoğan

Gübre krizi dünyada devam ederken, Türkiye’yi de olumsuz etkiliyor. Son bir yılda gübre fiyatının dört kart atması sebebiyle zor dönemler geçiren çiftçilere hükümetten destek geliyor. Çiftçiler döviz kaynaklı fiyat artışı nedeniyle gübreye ulaşmakta güçlük çekiyor.

Türkiye gazetesinden Ebru Karatosun'un haberine göre, bugüne kadar teşkilatlar aracılığıyla çiftçilerin yaşadığı sıkıntılar AK Parti Genel Merkezi’ne iletiliyordu. Konu geçtiğimiz hafta AK Parti il başkanları toplantısında gündeme geldi. Çiftçilerin gübre konusunda sıkıntı yaşadığı ve hükümetten destek beklediği yönündeki taleplerin il başkanları aracılığıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilettiği öğrenildi.

ERDOĞAN: KATAR’DA GÖRÜŞECEĞİM

Talepleri dinleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “dünyanın en büyük gübre üreticilerinden olan Katar’la yakın dönemde bir görüşme gerçekleştireceğini” ifade ettiği aktarıldı. Bu konuda atılacak adımlara ilişkin yakın bir zamanda izlenecek yol haritasının da açıklanacağı belirtiliyor.

KATAR’DAN UCUZ GÜBRE ALINACAK

Katar’ın dünyanın en büyük gübre üreticisi olduğunu belirten AK Parti kurmayları “Oradan güzel bir haber bekliyoruz. İyi şartlarda gübre alınıp piyasaya verilebilir. Daha indirimli ya da mevcut fiyatlarının altında da destek sunulabilir. Bu durum piyasayı rahatlatır. Çiftçilerimizi bu dönemde desteklemeye devam edeceğiz. Onları yalnız bırakmayacağız” değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...