Tgrt Haber
19 Ağustos 2022 06:30 - Güncelleme : 19 Ağustos 2022 06:34

Çiftçiye tarımsal elektrik borcu için faizsiz kredi

Sulama birlikleri, sulama kooperatifleri ve bireysel üreticilerin kullandıkları tarımsal elektrik bedeli, 10 milyon liraya kadar sıfır faizli kredi kapsamına alındı. Kredi, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla kullandırılacak

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
Çiftçiye tarımsal elektrik borcu için faizsiz kredi
çiftçi,kredi,elektrik borcu,tarım

Hükümet tarımı desteklemek için bir adım daha attı. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi, tarımsal elektrik bedeline kredi verecek. Böylece, sulama birliklerine, kooperatiflere ve bireysel olarak üreticilere, elektrik faturalarının ödenmesi için faizsiz olarak 10 milyon liraya kadar işletme kredisi kullandırılabilecek.

ÇİFTÇİYE FAİZSİZ ELEKTRİK BORCU KREDİSİ

Tarım Kredi Kooperatiflerinin ve Ziraat Bankasının kullandırdığı “Tarımsal Üretimde Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Karar” da Cumhurbaşkanlığı Kararı ile değişiklik yapılarak tarımsal sulama elektrik faturalarını ödeyemeyen çiftçi ve birliklere 10 milyon liraya kadar sıfır faizli kredi kullanma imkanı getirildi.

KREDİDEN KİMLER YARARLANACAK?

Üreticilerin bu krediden yararlanabilmesi için birikmiş, normal ödeme günü geçmiş, ödenmemiş, taksitlendirilmemiş tarımsal elektrik borcunun bulunmaması gerekecek.

UYGULAMA NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Karar, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülecek. Kararın yayımlandığı tarih olan 18 Ağustos 2022’den itibaren kullandırılacak kredilere uygulanmak üzere bu tarihten itibaren yürürlüğe girdi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, kredi uygulamasını Twitter hesabından duyurdu. Kirişci, tarımsal elektrik bedelinin tamamının 10 milyon liraya kadar sıfır faizli kredi kapsamına alındığını kaydetti.

Düzenlemeye ilişkin bir açıklamada Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den geldi. Nebati, enerji girdi fiyatlarının üretici üzerindeki yükünün bilincinde olduklarını vurguladı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
DlLfuza peçe 12 Ekim 2022 22:38

Çay

Sonraki Haber Yükleniyor...