Tgrt Haber
30 Kasım 2021 13:39

Çiğ süt fiyatı yüzde 47 zamlandı

Çiğ süte yüzde 47 zam geldi. 3 lira 20 kuruş olan litre fiyatı 4 lira 70 kuruşa yükseldi.

Çiğ süt fiyatı yüzde 47 zamlandı
çiğ süt,,ekonomi,,süt fiyatı,

Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu üretim maliyetinde yaşanan artış sebebiyle bir araya geldi. Toplantının ardından çiğ süte yüzde 46,8 zam geldi.

En son 1 Temmuz - 31 Aralık tarihleri arasında kalite esaslı soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış litre fiyatı 3 lira 20 kuruş olarak belirlendi. Ancak konsey toplantısından süte bir zam daha geldi.

ÇİĞ SÜT FİYATI 4,70 TL'YE YÜKSELDİ

8 Aralık 2021 tarihinden geçerli olmak üzere soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış litre fiyatı yüzde 46,8 zamlandı. Sütün fiyatı 4,70 lira olarak belirlendi.

Konsey, maliyet artışının devam etmesi halinde zam için bir kez daha toplanacağını duyurdu. Öte yandan artan yem maliyetleri ve zamların ardından çiğ süte yapılan fiyat artışından üretici memnun kaldı.

PEYNİR VE YOĞURDA ZAM GELECEK Mİ?

Hammaddesi süt olan peynir ve yoğurt gibi ürünlere de süte gelen yaklaşık yüz 47'lik artış sonrası,zam gelmesi bekleniliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...