Tgrt Haber
18 Haziran 2021 09:23

Çin'den dijital para hamlesi: Testlere başladı

Dünyanın ilk bağımsız dijital para birimini piyasaya sürmeye hazırlananan Çin, tüketicilerin birçok tüccarda harcayabileceği bir dijital yuan test programı başlattı.

Çin'den dijital para hamlesi: Testlere başladı
bitcoin,çin,dijital para,kripto para,e yuan

Çin, tüketicilerin birçok tüccarda harcayabileceği bir dijital yuan test programı başlattı. Çin Uluslararası Tüketici Ürünleri Fuarı, geçen ay, Hainan eyaletinde gerçekleştirildi. Fuarda ziyaretçilerin dijital RMB'yi içeren çoklu kullanım senaryolarını deneyimlemelerini sağlamak için birçok banka, deneme uygulamaları hayata geçirmişti. Çin hükûmeti, şimdiden çok sayıda e-Yuan eşantiyonu dijital para birimi testlerinin bir parçası olarak gerçekleştirdi.

HEDEF KRİPTO PARAYI TEST EDEN İLK BÜYÜK EKONOMİ OLMAK

Çin Halk Bankası, geçtiğimiz bağımsız dijital para birimini 2022 Kış Olimpiyatları için hazır hâle getirme planlarını açıklamıştı. Dijital Para Birimi Elektronik Ödemesi (DCEP) olarak bilinen ancak resmi adı olmayan yeni biriminin kripto paralarla bazı özellikleri paylaşacağı belirtildi. Çin ulusal düzeyde dijital para birimini test eden ilk büyük ekonomi olmayı planlarken e-yuan'ın dolaşımdaki nakdin yerini alması bekleniyor.

EL SALVADOR'UN BITCOIN TALEBİ REDDEDİLDİ

El Salvador, geçtiğimiz günlerde kripto para birimi Bitcoin'i yasal para olarak onaylamıştı. Dünya Bankası, El Salvador’un Bitcoin’i ekonomisine entegre etme talebini şeffaflık konusunda endişelerini dile getirerek reddetti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...