Tgrt Haber
24 Haziran 2021 11:53

Çinli Bitcoin madencileri ABD'yi seçti

Japonya ekonomi gazetesi Nikkei'de yer alan habere göre, Çin'in baskısından kaçan Bitcoin madencilerinin yeni üretim ABD'nin Teksas eyaleti oldu.

Çinli Bitcoin madencileri ABD'yi seçti
bitcoin,kripto para

Çin'in kriptopara madenciliğini ve alım-satımını yasaklama konusunda adımlar atmaya devam etmesinin tedirginliği Bitcoin'de deprem etkisi oluşturmuştu. Salı günü 30 bin doların altını gördükten sonra çarşamba günü yeniden yükselerek 34 bin doların üzerini gördü. Bugün ise 33 bin 72 dolardan seyrediyor. 

Bitcoin 14 Nisan’da 64 bin 800 doları görerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştı. Sonrasında Elon Musk’ın açıklamalarıyla birlikte düşüş trendine giren Bitcoin, neredeyse 1 aydır dar bir fiyat aralığında işlem görüyordu.

YENİ ADRES TEKSAS

Öte yandan Japonya ekonomi gazetesi Nikkei'de yer alan habere göre, Çin'in baskısından kaçan Bitcoin madencilerinin yeni üretim ABD'nin Teksas eyaleti oldu. Madencilerin burayı seçmesinin nedeni olarak ise Teksas hem ucuz elektrik maliyeti hem de kripto paralara toleranslı bakışıyla madencilerin yeni tercihi olarak öne çıkması olduğu belirtildi.

Ekonomi Gazetecisi ve Stratejist Erkan Öz de konuya ilişkin yaptığı değerlendirmesinde Çin'deki madencilerin cihazlarını başka ülkelerde faaliyete geçirirse, ki para kaybetmemek için bunu yapmak zorundalar, tekrardan Bitcoin maliyeti yükselir ve fiyatlar yukarı doğru baskılanabilir" ifadelerini kullanmıştı. 

Bitcoin bu yıl içinde beş kez 30 bin doların altını test etse de her seferinde geri döndü.

NE OLMUŞTU?

Çin Merkez Bankası, dün dünyanın en büyük çevrimiçi ödeme platformu olan AliPay’in ve ülkedeki büyük bankaların yöneticileri ile bir toplantı gerçekleştirmiş ve bu toplantıda kripto paralar üzerindeki yasakları vurgulamıştı. Toplantının ardından Bitcoin ve Ethereum gibi para birimleri aşağı yönlü seyretmiş ve Bitcoin, kritik eşik olan 30 bin doların altını görmüştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...