Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Ekim 2021 13:56

Çip krizi iPhone 13 üretimini de vurdu

Çip krizi nedeniyle Apple Inc'ın Iphone 13 üretimini 10 milyon adet  kadar azaltacağı tahmin ediliyor.

Çip krizi iPhone 13 üretimini de vurdu
iphone,apple,çip krizi

Merakla beklenen Apple'ın son ürünü iPhone 13 modeli geçtiğimiz aylarda piyasaya sürüldü. Ancak Apple tüm dünyayı etkileyen çip krizi ile karşı karşıya kaldı...

Koronavirüs salgını akıllı telefonlardan bilgisayarlara, askeri ekipmanlardan otomobillere kadar birçok teknolojik ürünün üretiminde kullanılan çiplerin arzında da küresel bir ‘kıtlığı’ beraberinde getirirken, birçok otomotiv devinin üretimini de sekteye uğrattı. Otomotiv sektöründe yaşanan kriz şimdi de Apple’a sıçradı. Çip krizi nedeniyle Apple Inc'ın Iphone 13 üretimini 10 milyon adet  kadar azaltacağı tahmin ediliyor.

BloombergHT’de yer alan habere göre Apple Inc., konu hakkında bilgiye sahip kaynaklara göre, 2021 yılı için  iPhone 13 üretim hedeflerini, süregelen çip darlığının şirketin ana  ürününü vurması ile birlikte, muhtemelen 10 milyon adet kadar azaltacak.

Konunun gizli olmasından dolayı isimlerini vermeyen kaynaklar,  şirketin yılın son çeyreğinde 90 milyon adet yeni iPhone modelleri  üretmesinin beklendiğini, ancak Broadcom Inc. ve Texas Instruments Inc.’nin yeterli parça sağlayamamasından dolayı bu toplamın daha düşük  olacağını kaydettiler.

Çip üreticileri, gelecek ve sonraki yıllarda da talebin arzdan fazla olmaya devam edeceği uyarısında bulunuyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...